عنوان : ( استفاده از اشعه ماکروویو در کاهش آلودگی سطحی لاشه طیور به باکتری سالمونلا تایفی موریوم )
نویسندگان: عبداله جمشیدی , اکرم قاسمی , سمیرا خواجه نصیری ,چکیده
گوشت طیور یکی از مهمترین عوامل انتقال عفونت سالمونلایی در انسان میباشد. در این بررسی اثر زمانهای مختلف تابش اشعه مایکروویو بر لاشه طیور آلوده به باکتری سالمونلا تایفی موریوم مورد بررسی قرار گرفت.ابتدا باکتری سالمونلا تایفی موریوم در محیط براث BHIبه مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد کشت داده شد و سپس مورد شمارش قرار گرفته و absorbanceآن در طول موج 600 نانومتر در دستگاه اسپکتروفتومتر مورد اندازه گیری قرار گرفت.تعداد 45 نمونه پاچین مرغ ابتدا تحت اشعه UVاستریل گردیدوسپس در محیط براث حاوی باکتری سالمونلا تایفی موریوم غوطه ور گردید.نمونه ها را به 9 گروه 5 تایی تقسیم نموده و گروه اول به عنوان شاهد و هشت گروه دیگر در زمانهای 5-10-15-20-25-30-35-40 ثانیه در مایکروویو مورد تابش اشعه قرار گرفت سپس با استفاده از template سطح مشخصی سواپ کشی شده و میزان آلودگی در واحد سطح با استفاده از کشت رقتهای مختلف در محیط XLDتعیین گردید. همچنین دمای مرکزی لاشه پس از اشعه دادن در هر مرحله اندازه گیری شد. در این بررسی پس از 40 ثانیه اشعه دادن که دمای مرکزی به حدود 77 درجه سانتی گراد می رسد باکتری تلقیح شذه جداسازی نگردید. به نظر می رسد میتوان از مایکروویو جهت کاهش آلودگی سطحی لاشه طیور قبل از پخت و بسته بندی استفاده نمود.
کلمات کلیدی
, اشعه مایکرویو, باکتری سالمونلا تایفی موریوم, دمای مرکزی لاشه@inproceedings{paperid:1070581,
author = {جمشیدی , عبداله and قاسمی, اکرم and خواجه نصیری, سمیرا},
title = {استفاده از اشعه ماکروویو در کاهش آلودگی سطحی لاشه طیور به باکتری سالمونلا تایفی موریوم},
booktitle = {پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران},
year = {2008},
location = {تهران, ايران},
keywords = {اشعه مایکرویو-باکتری سالمونلا تایفی موریوم- دمای مرکزی لاشه},
}
%0 Conference Proceedings
%T استفاده از اشعه ماکروویو در کاهش آلودگی سطحی لاشه طیور به باکتری سالمونلا تایفی موریوم
%A جمشیدی , عبداله
%A قاسمی, اکرم
%A خواجه نصیری, سمیرا
%J پانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
%D 2008