سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی , 2018-07-11

عنوان : ( گذری بر چالشهای تولید ارگانیک زعفران در ایران )

نویسندگان: سرور خرم دل ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

کشاورزی ارگانیک یکی از مناسب¬ترین نظام¬های تولیدی و جایگزینی برای سیستم¬های کشاورزی رایج به ویژه در زمینه تولید گیاهان دارویی می¬باشد که در آن کمیت و کیفیت محصولات از تولید تا مصرف حفظ و اصول اکولوژیکی و اجتماعی در نظر گرفته شده است. با توجه به درجه بالاتر سلامت و طعم مطلوب¬تر محصولات ارگانیک، سرعت رشد بازار این محصولات در حال افزایش است. تولید محصولات ارگانیک در کشورهای در حال توسعه¬ بر اساس استانداردهای کشورهای توسعه¬یافته صورت می¬گیرد. با وجود قدمت طولانی کشاورزی و بومی بودن زعفران، هنوز فاقد دستاوردهایی برای این محصول در چارچوب ارگانیک در کشور هستیم. اگرچه بازارهای خارجی تمایل زیادی نسبت به خرید زعفران ارگانیک ایران دارند، ولی فعالیت چشم¬گیری در ارتباط با تولید ارگانیک این محصول در کشور انجام نشده است. تولید زعفران بر اساس نیروی کار خانوادگی، در مزارع کوچک با اتکا به نهاده¬های بومی و محلی و فناوری¬های کم¬نهاده انجام می¬شود. اگرچه ویژگی¬های این محصول با معیارهای ارگانیک مطابقت داشته و پتانسیل بالایی برای تولید در چارچوب محصول ارگانیک دارد، ولی تولید آن ارگانیک محسوب نمی¬شود. برای توسعه تولید زعفران ارگانیک، دایر نمودن مؤسسات گواهی و تسهیلات برای تولیدکنندگان ضروری است. مراحل تولید زعفران ارگانیک شامل دوره گذار، انتخاب زمین و پیاز مادری، مدیریت داشت (حاصلخیزی خاک و آبیاری)، برداشت و ذخیره¬ گل و جداسازی و خشک کردن کلاله و درجه¬بندی و بسته¬بندی می¬باشد. تولید ارگانیک زعفران سهم ایران را در بازارهای جهانی این گیاه تقویت کرده و زمینه را برای معرفی برند ایرانی در سطح جهان فراهم¬تر می¬نماید.

کلمات کلیدی

, استاندارد ملی, درجه بالای سلامت و طعم, زعفران ارگانیک, فناوری¬ کم¬نهاده, نیروی کار خانوادگی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1070797,
author = {خرم دل, سرور},
title = {گذری بر چالشهای تولید ارگانیک زعفران در ایران},
booktitle = {سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی},
year = {2018},
location = {ارومیه, ايران},
keywords = {استاندارد ملی، درجه بالای سلامت و طعم، زعفران ارگانیک، فناوری¬ کم¬نهاده، نیروی کار خانوادگی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T گذری بر چالشهای تولید ارگانیک زعفران در ایران
%A خرم دل, سرور
%J سومین همایش ملی کشت ارگانیک و ازدیاد گیاهان دارویی
%D 2018

[Download]