هشتمین کنگره علوم دامی ایران , 2018-08-28

عنوان : ( تعیین ارزش غذایی گلبرگ زعفران با استفاده ازتکنیک تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی )

نویسندگان: فرشته علی پور , سیدعلیرضا وکیلی , محسن دانش مسگران , سیدهادی ابراهیمی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این مطالعه ارزش غذایی گلبرگ زعفران با استفاده ازآنالیز شیمیایی و تکنیک تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. ترکیب شیمیایی گلبرگ با استفاده از روشهای استاندارد اندازه گیری شد. فراسنجه های تخمیری با استفاده از مدل ارسکوف و مکدونالد برآورد شد. تخمین برخی پارامترها مربوط به تولیدگاز اعم از قابلیت هضم ماده آلی، انرژی متابولیسمی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیره با استفاده از معادلات و تولید گاز در 24 ساعت تخمین زده شد. داده های بدست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج آنالیز شیمیایی از لحاظ محتوای رطوبت، درصد ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، چربی خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در اسیدی و خاکستر به ترتیب؛ 34/82، 06/90، 8/94، 55/11، 75/6، 2/5، 2/13، 4/7 و 29/4 درصد بودند. گلبرگ زعفران با پتانسیل تولید گاز4/331 (میلی لیتر بر گرم ماده آلی)، نرخ تولید گاز 82/2 (میلی لیتر بر ساعت) اسیدهای چرب کوتاه زنجیره 35/1 (میلی مول در گرم ماده آلی) و انرژی قابل متابولیسم 57/11 (مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) نشان داد که به لحاظ ترکیب شیمیایی و ویژگی های تخمیری از ارزش غذایی بالایی برای تغذیه در خوراک دام برخوردار می باشد.

کلمات کلیدی

, ارزش غذایی, تولید گاز, گلبرگ زعفران
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1070829,
author = {علی پور, فرشته and وکیلی, سیدعلیرضا and دانش مسگران, محسن and ابراهیمی, سیدهادی},
title = {تعیین ارزش غذایی گلبرگ زعفران با استفاده ازتکنیک تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی},
booktitle = {هشتمین کنگره علوم دامی ایران},
year = {2018},
location = {سنندج, ايران},
keywords = {ارزش غذایی، تولید گاز، گلبرگ زعفران},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تعیین ارزش غذایی گلبرگ زعفران با استفاده ازتکنیک تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی
%A علی پور, فرشته
%A وکیلی, سیدعلیرضا
%A دانش مسگران, محسن
%A ابراهیمی, سیدهادی
%J هشتمین کنگره علوم دامی ایران
%D 2018

[Download]