دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2018-04-25

عنوان : ( بررسی خواص ضد میکروبی اسانس چویل(Ferulago angulata ) علیه تعدادی از باکتری های بیماریزای با منشاء غذایی )

نویسندگان: زهرا پناهی , محمد محسن زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه به دلیل بالارفتن سطح آگاهی مردم از عوارض و مضرات نگهدارنده های شیمیایی و مقاومت های دارویی، استفاده از نگهدارنده های طبیعی در مواد غذایی افزایش پیدا کرده است. گیاه چویل( Frulago angulata ) یک گیاه بومی ایران بوده که دارای اثرات ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی خواص ضد میکروبی اسانس گیاه چویل بر علیه تعدادی از باکتریهای بیماریزای با منشاء غذایی صورت گرفت. بدین منظور ابتدا اسانس چویل تهیه شد و سپس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طبف سنج جرمی آنالیز گردید. اثر ضد باکتریایی اسانس چویل در غلظت های مختلف ) mg/ml 40 ، 20 ، 10 ، 5 ، 5 / 2 ، 25 / 1 ، 625 / 0 ) علیه دو نوع باکتری گرم مثبت و سه نوع باکتری گرم منفی در شرایط آزمایشگاهی به روش میکرو براث دایلوشن بررسی گردید. نتایج حاصل از آنالیز اسانس نشان داد که بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس سیس اُسایمن ) - Cis-Ocimene ( و آلفا پینن ) - Alpha- Pinene ( می باشند. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که حداقل غلظت ممانعت کنندگی اسانس در خصوص باکتریهای اشریشیا کولی O157:H7 معادل mg/ml 5، در رابطه با استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کولی معادل mg/ml10 و در خصوص باسیلوس سرئوس و سالمونلا تیفی موریوم معادل mg/ml 20 اسانس چویل بود. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان داد که اسانس چویل دارای خاصیت ضد میکروبی خوبی علیه باکتری های مورد مطالعه می باشد و می تواند بعنوان یک ماده ضد میکروبی گیاهی، جایگزینی مناسب برای ترکیبات شیمیایی ضد میکروبی باشد و در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار بگیرد.

کلمات کلیدی

, گیاه چویل, ضدباکتریایی, اسانس های گیاهی, خاصیت بازدارندگی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1071981,
author = {پناهی, زهرا and محسن زاده, محمد},
title = {بررسی خواص ضد میکروبی اسانس چویل(Ferulago angulata ) علیه تعدادی از باکتری های بیماریزای با منشاء غذایی},
booktitle = {دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
location = {ساری, ايران},
keywords = {گیاه چویل، ضدباکتریایی، اسانس های گیاهی، خاصیت بازدارندگی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی خواص ضد میکروبی اسانس چویل(Ferulago angulata ) علیه تعدادی از باکتری های بیماریزای با منشاء غذایی
%A پناهی, زهرا
%A محسن زاده, محمد
%J دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2018

[Download]