دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران , 2018-04-25

عنوان : ( مطالعه خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاه رازیانه ( Foeniculum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های مهم غذایی )

نویسندگان: نگار صمدی , محمد محسن زاده ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه مطالعات زیادی راجع به استفاده از ترکیبات طبیعی جهت پیشگیری ازرشد میکروارگانیسم های بیماری زا و عوامل مولد فساد و افزایش زمان نگهداری مواد غذایی انجام گرفته و یا در حال انجام می باشد. این ترکیبات علاوه بر خاصیت ضد میکروبی دارای اثرات آنتی اکسیدانی نیز می باشند. این مطالعه با هدف بررسی خاصیت ضدمیکروبی اسانس ) Foeniculum vulgare ( بر علیه تعدادی از باکتریهای بیماریزای غذایی در محیط آزمایشگاهی انجام گرفت. بدین منظور ابتدا اسانس رازیانه تهیه و سپس با استفاده از دستگاه GC-MS آنالیز گردید. همچنین اثر ضد باکتریایی اسانس رازیانه بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و سالمونلا تیفی موریوم با استفاده از روش میکرودایلوشن براث انجام گردید. نتایج حاصل از آنالیز اسانس نشان داد که مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس، ترانس آنتول، آلفاپینن و لیمونن می باشد. نتایج بدست آمده از بررسی خواص ضد میکروبی اسانس نیز نشان داد که حداقل غلظت بازدارندگی اسانس در مورد استافیلوکوکوس اورئوس mg/ml 8 و کشندگی mg/ml 16 ودر مورد باکتریهای سالمونلا تیفی موریوم، لیستریا مونوسیتوژنز و باسیلوس سرئوس به ترتیب معادل 16 و 32 میلی گرم در میلی لیتر بود. با توجه به ترکیبات فنولی موجود در اسانس رازیانه و داشتن خاصیت ضد میکروبی، استفاده از آن به عنوان یک ترکیب نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی پیشنهاد می گردد.

کلمات کلیدی

, اسانس رازیانه, خاصیت ضدباکتریایی, فساد مواد غذایی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1071983,
author = {صمدی, نگار and محسن زاده, محمد},
title = {مطالعه خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاه رازیانه ( Foeniculum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های مهم غذایی},
booktitle = {دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2018},
location = {ساری, ايران},
keywords = {اسانس رازیانه، خاصیت ضدباکتریایی، فساد مواد غذایی},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مطالعه خاصیت ضدباکتریایی اسانس گیاه رازیانه ( Foeniculum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های مهم غذایی
%A صمدی, نگار
%A محسن زاده, محمد
%J دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2018

[Download]