عنوان : ( بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس زنیان( Carum copticum ) علیه تعدادی از باکتری های بیماری زای با منشاء غذایی )
نویسندگان: زهرا پناهی , محمد محسن زاده , رویا رضائیان دلویی ,چکیده
گیاه زنیان با نام علمی Trachyspermum ammi گیاهی علفی و از خانواده چتریان می باشد که به نام Carum copticum هم معروف است. این گیاه منبع غنی از مونوترپن ها مثل تیمول است که دارای خاصیت ضدباکتریایی خوبی می باشد. به همین دلیل امروزه در صنایع غذایی از اسانس های گیاهی از جمله زنیان بعنوان نگهدارنده های طبیعی استفاده می کنند. این مطالعه باهدف ارزیابی خاصیت ضدمیکروبی اسانس زنیان علیه تعدادی از باکتری های بیماریزای با منشأ غذایی صورت گرفت. خاصیت ضدمیکروبی اسانس زنیان در غلظت های mg/ml 40 - 16 / 0 علیه دونوع باکتری گرم مثبت و چهارنوع باکتری گرم منفی با استفاده از روش میکروبراث دایلوشن بررسی گردید. نتایج حاصل از آنالیز اسانس نشان دادکه بیشترین ترکیب تشکیل دهنده اسانس تیمول ) 18 / 57% ( می باشد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اسانس زنیان دارای بیشترین اثر بازدارندگی بر روی باکتریهای گرم مثبت شامل استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس به ترتیب mg/ml25 / 1 و mg/ml5 / 2 می باشد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که می توان از این اسانس بعنوان نگهدارنده طبیعی، جایگزین نگهدارنده های شیمایی پرخطر استفاده کرد.
کلمات کلیدی
, حداقل غلظت بازدارندگی, حداقل غلظت کشنننندگی, خاصیت ضد میکروبی, گیاه زنیان@inproceedings{paperid:1071985,
author = {پناهی, زهرا and محسن زاده, محمد and رویا رضائیان دلویی},
title = {بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس زنیان( Carum copticum ) علیه تعدادی از باکتری های بیماری زای با منشاء غذایی},
booktitle = {کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته},
year = {2018},
location = {تهران, ايران},
keywords = {حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشنننندگی، خاصیت ضد میکروبی، گیاه زنیان},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس زنیان( Carum copticum ) علیه تعدادی از باکتری های بیماری زای با منشاء غذایی
%A پناهی, زهرا
%A محسن زاده, محمد
%A رویا رضائیان دلویی
%J کنگره بین المللی مهندسی کشاورزی و صنایع وابسته
%D 2018