عنوان : ( مقایسه ترکیب شیمیایی شیرخام و شیر پاستوریزه تولیدی در شهرستان مشهد )
نویسندگان: مرضیه حاج محمدی , رضا ولی زاده , عباسعلی ناصریان , محمد نوروزی ,چکیده
مطالعه کیفیت شیر و اطمینان از سلامتی آن دارای اهمیت ویژه ای است. شیر و فرآورده های لبنی در معرض آلودگی های شیمیایی زیادی قرار دارند. و روش های مختلفی جهت اطمینان از سلامت شیر مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطالعه تعداد 40 نمونه شیرخام از 5 مرکز جمع آوری شیر و 5 کارخانه تولید شیر پاستوریزه پاکتی شهرستان مشهد جمع آوری شد. مقدار میانه درصد پروتئین،چربی، لاکتوز و ماده ی خشک بدون چربی کل نمونه ها در شیر پاستوریزه، در محدوده تعریف شده استاندارد ایران قرار داشت هر چندتفاوت مقادیر بدست آمده برای مواد شیرخام میانه درصد پروتئین چربی، لاکتوز و ماده ی خشک بدون چربی کل نمونه ها با استاندارد فاصله معنی دار داشت و میانگین نقطه انجماد کل نمونه ها خارج از محدوده استاندارد تعریف شده ی سازمان استاندارد ایران میباشد. طبق نتایج این آزمایش با اینکه متغییرهای اندازگیری شده شیر پاستوریزه در محدوده استاندارد ایران قرار داشت اما ترکیب شیرو اسید استیک شیر در محدوده ی استانداردهای تعریف شده ی اداره ی استاندارد ایران می باشند.
کلمات کلیدی
, شیرخام, ترکیب شیمیایی شیر, شیر پاستوریزه, شهرستان مشهد@inproceedings{paperid:1072012,
author = {حاج محمدی, مرضیه and ولی زاده, رضا and ناصریان, عباسعلی and محمد نوروزی},
title = {مقایسه ترکیب شیمیایی شیرخام و شیر پاستوریزه تولیدی در شهرستان مشهد},
booktitle = {هشتمین کنگره علوم دامی ایران},
year = {2018},
location = {سنندج, ايران},
keywords = {شیرخام، ترکیب شیمیایی شیر، شیر پاستوریزه، شهرستان مشهد},
}
%0 Conference Proceedings
%T مقایسه ترکیب شیمیایی شیرخام و شیر پاستوریزه تولیدی در شهرستان مشهد
%A حاج محمدی, مرضیه
%A ولی زاده, رضا
%A ناصریان, عباسعلی
%A محمد نوروزی
%J هشتمین کنگره علوم دامی ایران
%D 2018