محیط زیست جانوری, دوره (12), شماره (1), سال (2020-4) , صفحات (173-180)

عنوان : ( بررسی ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدآمینه لاشه و میزان فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی خواجو -Schizothorax pelzami- در کلاسه های طولی مختلف )

نویسندگان: احسان ابراهیمی , حمیدرضا احمدنیای مطلق , امید صفری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

این مطالعه باهدف بررسی ترکیب شیمیایی لاشه و پروفیل اسیدآمینه لاشه و میزان فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی خواجو -Schizothorax pelzami- انجام شد. به این منظور ماهیان خواجو از منطقه شمال شرق ایران صید و پس از آماده سازی، آنالیزهای مربوطه در سه کلاسه طولی -8-12، 12-16 و 16 تا 20 سانتی‌متر - مختلف انجام گرفت. میزان پروتئین خام لاشه با افزایش اندازه ماهیان به‌طور معنی‌داری -05/0>p- کاهش یافته بود و میزان چربی خام و خاکستر با افزایش وزن ماهیان افزایش یافت -05/0>p-. نتایج نشان داد که آرژنین و لوسین فراوان ترین و متیونین کمترین اسیدآمینه موجود در لاشه ماهی خواجوی هستند و با افزایش وزن ماهیان، میزان اسیدهای آمینه لوسین، لیزین، ترئونین و متیونین لاشه روند افزایشی معنی داری را دارند -05/0>p-. بیشترین میزان فعالیت در آنزیم پروتئاز کل مشاهده شد و میزان فعالیت آنزیم‌های پروتئاز کل و لیپاز با افزایش وزن بدن ماهیان روند افزایشی معنی داری -05/0>p- را نشان داد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد ماهی خواجو می تواند به‌عنوان یک گونه با عادت غذایی همه‌چیزخواری متمایل به گوشت‌خواری در نظر گرفته شود. اطلاعات مربوط به ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدآمینه لاشه ماهی خواجو می تواند به‌عنوان الگویی جهت تهیه فرمولاسیون جیره های غذایی استفاده شود.

کلمات کلیدی

, ماهی خواجو, گونه بومی, کلاسه طولی, لاشه, آنزیم گوارشی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1073010,
author = {احسان ابراهیمی and احمدنیای مطلق, حمیدرضا and صفری, امید},
title = {بررسی ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدآمینه لاشه و میزان فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی خواجو -Schizothorax pelzami- در کلاسه های طولی مختلف},
journal = {محیط زیست جانوری},
year = {2020},
volume = {12},
number = {1},
month = {April},
issn = {2717-1388},
pages = {173--180},
numpages = {7},
keywords = {ماهی خواجو، گونه بومی، کلاسه طولی، لاشه، آنزیم گوارشی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ترکیب شیمیایی و پروفیل اسیدآمینه لاشه و میزان فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی خواجو -Schizothorax pelzami- در کلاسه های طولی مختلف
%A احسان ابراهیمی
%A احمدنیای مطلق, حمیدرضا
%A صفری, امید
%J محیط زیست جانوری
%@ 2717-1388
%D 2020

[Download]