عنوان : ( افزودنی های حرام در مواد غذایی و قاعده استهلاک )
نویسندگان: سیدمحمود طباطبائی , ایوب اکرمی , محمدجواد عنایتی راد ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
امروز به جهت ازدیاد جمعیت و رشد تکنولوژی تولید مواد غذایی از حالت سنتی خارج و به صورت گستره و صنعتی انجام می گیرد. شرکت های بزرگ مواد غذایی در کنار تولید محصول نهایی به تولید افزودنی های خوراکی به عنوان رنگها، چربیها، نگه دارنده ها و ... تحت عنوان -e-number- اقدام می کنند. برخی از این افزودنی ها از حیوانات حرامی چون خوک و یا اجزاء حیوان غیر تذکیه شده و ... تهیه می شود که امکان استفاده آن طبق فقه اسلامی مجاز نیست. در فقه گزاره هایی وجود دارد که قابلیت آن را دارد به سان یک قاعده در جهت حل بخشی از مشکلات در این زمینه استفاده گردد از جمله این گزاره ها مساله ای است با نام استهلاک. استهلاک به معنای انعدام عرفی یک افزدودنی در شیء ممزوج است به گونه ای که دیگر اسم آن افزودنی بر آن فرآورده صادق نباشد. این مقاله برآن است تا با نشان دادن موارد متعدد استفاده از گزاره استهلاک در فقه آن را در زمره قواعد نوپای فقهی قرار دهد و با استناد فقهی به روایات متعدد آن را استحکام بخشد.
کلمات کلیدی
, قاعده فقهی, استهلاک, غذای حرام, غذای حلال@article{paperid:1073374,
author = {طباطبائی, سیدمحمود and اکرمی, ایوب and عنایتی راد, محمدجواد},
title = {افزودنی های حرام در مواد غذایی و قاعده استهلاک},
journal = {جستارهای فقهی و اصولی},
year = {2020},
volume = {5},
number = {17},
month = {January},
issn = {2476-7565},
pages = {141--162},
numpages = {21},
keywords = {قاعده فقهی، استهلاک، غذای حرام، غذای حلال},
}
%0 Journal Article
%T افزودنی های حرام در مواد غذایی و قاعده استهلاک
%A طباطبائی, سیدمحمود
%A اکرمی, ایوب
%A عنایتی راد, محمدجواد
%J جستارهای فقهی و اصولی
%@ 2476-7565
%D 2020