سومین همایش و اولین کنگره ملی منابع شیلاتی , 2019-04-30

عنوان : ( مروری بر استفاده از رنگدانه‌های گیاهی در صنعت تولید غذای آبزیان با تأکید بر ترکیب شیمیایی )

نویسندگان: فاطمه داودی سفیدکوهی , امید صفری ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

محصولات تولیدی صنعت آبزی‌پروری جهت ورود به چرخه رقابت باید شرایط متعددی را دارا باشد تا از دیدگاه مصرف‌کنندگان مقبولیت پیدا کنند. ویژگی‌های رنگ از مهم‌ترین فاکتورهای مورد نظر می‌باشد. رنگ در آبزیان علاوه بر جنبه ظاهری و زیبایی، نشان‌دهنده‌ی سلامت و کیفیت بالای محصول به حساب می‌آید. کاروتنوئیدها به عنوان کاربردی‌ترین رنگدانه ها در صنعت تولید غذای آبزیان استفاده می‌شوند و تجمع آن در پوست و عضلات آبزیان بر بازارپسندی آن بسیار تأثیرگذار است؛ لذا با توجه به عدم سنتز آن در بدن آبزیان، استفاده نمودن از ترکیبات حاوی کاروتنوئیدها در جیره‌ی غذایی ماهیان پرورشی امری ضروری محسوب می‌شود. امروزه با توجه به اینکه انباشت رنگدانه های مصنوعی در بافت ماهیان موجب بروز خطراتی برای مصرف‌کنندگان می‌گردد و همچنین با توجه به قیمت زیاد رنگدانه های مصنوعی، صنعت آبزی‌پروری ارگانیک به ‌سوی یافتن رنگدانه های جایگزین، خصوصاً رنگدانه های گیاهی ارزان قیمت معطوف شده است. در این رابطه منابع رنگدانه ای گیاهی همچون آناتو، پاپریکا، لوتئین، لیکوپن، زعفران، ریشه روناس، چغندر قند و زردچوبه مورد توجه ویژه‌ای قرار گرفته است. هر چند توجه به نوع محصول مصرفی -پودر، عصاره و اسانس- حاصل از این منابع گیاهی بر کارایی استفاده از این منابع بر کیفیت رنگ لاشه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

کلمات کلیدی

, رنگدانه, آبزی‌پروری ارگانیک, منابع گیاهی, متابولیسم
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1074331,
author = {داودی سفیدکوهی, فاطمه and صفری, امید},
title = {مروری بر استفاده از رنگدانه‌های گیاهی در صنعت تولید غذای آبزیان با تأکید بر ترکیب شیمیایی},
booktitle = {سومین همایش و اولین کنگره ملی منابع شیلاتی},
year = {2019},
location = {گرگان, ايران},
keywords = {رنگدانه، آبزی‌پروری ارگانیک، منابع گیاهی، متابولیسم},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مروری بر استفاده از رنگدانه‌های گیاهی در صنعت تولید غذای آبزیان با تأکید بر ترکیب شیمیایی
%A داودی سفیدکوهی, فاطمه
%A صفری, امید
%J سومین همایش و اولین کنگره ملی منابع شیلاتی
%D 2019

[Download]