عنوان : ( خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس پونه کوهی برعلیه استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت )
نویسندگان: سمیرا حسینی , محمد محسن زاده , امیر سالاری ,
چکیده
با توجه به اثرات نامطلوب مواد نگهدارنده شیمیایی، تمایل مصرف کنندگان مواد غذایی بر این است که استفاده از مواد شیمیایی را به حداقل رسانده و مواد طبیعی جایگزین را جایگزین کنند. اسانس پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی و ضد قارچی می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین خصوصیات فیتوشیمیایی و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس گیاه پونه کوهی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت می باشد. پس از تهیه اسانس پونه کوهی، اثر این اسانس در غلظت های μg/ml 16000 - 125 با روش میکروبراث دایلوشن علیه باکتری مذکور، بررسی شد. نتایج حاکی از آن بود که حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد ، μg/ml 1000 و حداقل غلظت کشندگی μg/ml 2000 می باشد. نتایج به دست آمده نشان داد که اسانس پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی خوبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس می باشد و جایگزین مناسبی برای نگهدارنده های شیمیایی جهت حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری مواد غذایی می باشد.
کلمات کلیدی
, پونه کوهی, اسانس گیاهی, غلظت مهارکنندگی, غلظت کشندگی, استافیلوکوکوس اورئوس@inproceedings{paperid:1075516,
author = {حسینی, سمیرا and محسن زاده, محمد and سالاری, امیر},
title = {خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس پونه کوهی برعلیه استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت},
booktitle = {4th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran},
year = {2019},
location = {تبریز, ايران},
keywords = {پونه کوهی، اسانس گیاهی، غلظت مهارکنندگی، غلظت کشندگی، استافیلوکوکوس اورئوس},
}
%0 Conference Proceedings
%T خصوصیات فیتوشیمیایی و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی اسانس پونه کوهی برعلیه استافیلوکوکوس اورئوس کوآگولاز مثبت
%A حسینی, سمیرا
%A محسن زاده, محمد
%A سالاری, امیر
%J 4th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran
%D 2019