عنوان : ( بررسی تاثیرضد باکتریایی اسانس پونه کوهی ( Origanum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی )
نویسندگان: سمیرا حسینی , محمد محسن زاده , امیر سالاری ,چکیده
افزایش آگاهی مردم و آشنایی آنها با مضرات مواد شیمیایی نگهدارنده و از طرفی بروز مقاومت های باکتریایی باعث شده تا استفاده از نگهدارنده های طبیعی در مواد غذایی افزایش یابد. بدون شک اسانس های گیاهان جایگزین بسیار مناسبی می تواند باشد. خاصیت های ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد اکسایشی گیاه پونه کوهی به خوبی شناخته شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی خواص ضد میکروبی اسانس گیاه پونه کوهی علیه تعدادی از باکتری های بیماریزا با منشا غذایی صورت گرفت. بدین منظور اسانس گیاه پونه کوهی تهیه شد و سپس با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی آنالیز گردید. از این اسانس در غلظت های مختلف علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی به روش میکروبراث دایلوشن بررسی شد. آنالیز اسانس پونه کوهی نشان داد که بیشترین ترکیبات آن را گاما ترپینن ( 12.6 %) و کارواکرول ( 12.5 %) تشکیل داده است. نتایج مشاهده شده در رابطه با حداقل غلظت ممانعت کنندگی این اسانس، نشان می دهد که حساس ترین باکتری در برابر اثر ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی با کتری اشرشیا کلی می باشد. طبق این مطالعه اسانس گیاه پونه کوهی به عنوان یک ماده ضد میکروبی گیاهی، جایگزین مناسبی برای ترکیبات شیمیایی ضد میکروبی بوده و خاصیت ضد میکروبی خوبی را علیه باکتری های مورد مطالعه دارا می باشد.
کلمات کلیدی
, گیاه پونه کوهی, اسانس های گیاهی, ضد باکتریایی, خاصیت بازدارندگی@inproceedings{paperid:1075517,
author = {حسینی, سمیرا and محسن زاده, محمد and سالاری, امیر},
title = {بررسی تاثیرضد باکتریایی اسانس پونه کوهی ( Origanum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی},
booktitle = {4th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran},
year = {2019},
location = {تبریز, ايران},
keywords = {گیاه پونه کوهی، اسانس های گیاهی، ضد باکتریایی، خاصیت بازدارندگی},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی تاثیرضد باکتریایی اسانس پونه کوهی ( Origanum vulgare ) علیه تعدادی از پاتوژن های با منشاء غذایی
%A حسینی, سمیرا
%A محسن زاده, محمد
%A سالاری, امیر
%J 4th International Congress of Developing Agriculture, Natural Resources, Environment and Tourism of Iran
%D 2019