اولین همایش ملی تغذیه و مسایل زیست محیطی گیاهان دارویی و معطر (ارومیه-تیرماه 1398) , 2019-07-09

عنوان : ( ضرورت ارزیابی خدمات و کارکردها و تبعات زیست محیطی اگرواکوسیستم های تولید زعفران )

نویسندگان: سرور خرم دل ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

اکوسیستم های زراعی بزرگترین سیستم های مدیریت شده در جهان بوده و تأمین کننده خدمات اکوسیستمی متنوعی هستند. خدمات اکوسیستم در چهار گروه اصلی شامل تأمین کننده، تنظیم کننده، فرهنگی و حمایتی طبقه بندی می شوند. خاک نقش حمایتی در اکوسیستم های زراعی بر عهده دارد و کارکرد‌های آن جهت تولید پایدار حائز اهمیت می باشد که به حفاظت از موجودات زنده و محتوی ماده آلی بستگی دارد. کالاها و خدمات اکوسیستمی دارای انواع ارزش‌های اکولوژیکی، اقتصادی و فرهنگی‌اند که منظور کردن آن در فرآیند تصمیم‌گیری برای انتخاب بهینه گزینه‌های سیاست گذاری و معیارهای مدیریتی ضروری است. در جریان تولید در اکوسیستم های زراعی انواعی از خدمات تنظیم کننده، حمایتی و فرهنگی شکل می گیرند که ارزش آنها قابل توجه است. ارزشگزاری خدمات اکوسیستم به انسان در رابطه با تصمیمات بهتر و پایدارتر کمک می کند. در ارزشیابی خدمات اکوسیستمی نیازمند در نظر گرفتن دامنه وسیع‌تری از اهداف شامل پایداری اکولوژیکی و رفاه اجتماعی، به همراه هدف اقتصاد سنتی، یعنی کارایی می باشد. در واقع، با تعیین ارزش خدمات اکوسیستمی در ابعاد اقتصادی اجتماعی و اکولوژیکی می‌توان سهم این خدمات را تعیین کرد. شکل گیری فرآیندهایی نظیر چرخه های عناصر غذایی و پویایی جمعیت گونه ها با کوچک شدن مقیاس محدود خواهد شد. ارزش خدمات اکوسیستم به مقیاس زمانی نیز بستگی دارد، به طوری که تداوم فشرده سازی در طی زمان موجب کاهش آن خواهد شد. تمایل کمتر زنان در مقایسه با مردان جهت مصرف نهاده هایی همچون کود و سموم شیمیایی علاوه بر این که از دانش و آگاهی زیست محیطی بالای زنان ناشی می شود تحت تأثیر قیمت بالای این نهاده ها و دسترسی کمتر آنها به این عوامل تولید می باشد که این امر نیز خود بهبود کارکردها و خدمات اگرواکوسیستم های زعفران را به ویژه در خصوص خدمات حمایتی به دنبال دارد. اکوسیستم های زراعی تبعات زیست محیطی شامل تولید گازهای گلخانه ای، نشت بقایای کودها و سموم شیمیایی به آب و خاک، فرسایش خاک، کاهش تنوع زیستی و تخریب زیستگاه های حیات وحش نیز به همراه دارند. در این مقاله به ضرورت ارزیابی خدمات و کارکردها و تبعات زیست محیطی اکوسیستم های تولید محصولات زراعی با تاکید بر زعفران تشریح شده است.

کلمات کلیدی

, ارزش‌های اکولوژیکی, آگاهی زیست محیطی, تبعات زیست محیطی, خدمات و کارکردهای اکوسیستم, فشرده سازی تولید
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1075982,
author = {خرم دل, سرور},
title = {ضرورت ارزیابی خدمات و کارکردها و تبعات زیست محیطی اگرواکوسیستم های تولید زعفران},
booktitle = {اولین همایش ملی تغذیه و مسایل زیست محیطی گیاهان دارویی و معطر (ارومیه-تیرماه 1398)},
year = {2019},
location = {ارومیه, ايران},
keywords = {ارزش‌های اکولوژیکی، آگاهی زیست محیطی، تبعات زیست محیطی، خدمات و کارکردهای اکوسیستم، فشرده سازی تولید},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T ضرورت ارزیابی خدمات و کارکردها و تبعات زیست محیطی اگرواکوسیستم های تولید زعفران
%A خرم دل, سرور
%J اولین همایش ملی تغذیه و مسایل زیست محیطی گیاهان دارویی و معطر (ارومیه-تیرماه 1398)
%D 2019

[Download]