عنوان : ( تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان )
نویسندگان: زهرا شکوریان , محمد علی عسگری سرچشمه , مجتبی دلشاد , رضا توکل افشاری ,چکیده
اثر پرایمینگ بر جوانهزنیبذر پیاز خوراکی رقم زرگان در شرایط دمایی متفاوت این تحقیق با1سطح دمایی0تا 31درجه سانتیگرادو سه پیشتیمار بذریعنی شاهد، هیدرو پرایمینگ و هالو پرایمینگبا نیترات پتاسیم 0/1%به مدت 12ساعتباسه تکرار انجام گرفت.نتایج نشان داد پرایمینگ بذر پیاز با نیترات پتاسیم 0/1%توانست بر مولفههای جوانهزنیموثر باشد. بذرهای پرایمینگ شده با نیترات پتاسیم 0/1%میزان جوانهزنی بیشتری در دامنههای مختلف دمایی نشان دادند. نیترات پتاسیم 0/1%توانست بر واکنش جوانهزنی به دما تاثیر گذاشته و بذرها در مقایسه با دو تیمار دیگر در دمای 0درجه سانتیگراد در حدود 1/33%جوانهزنیبیشتریداشتند .سایر نتایج نشان داد درصد جوانهزنی در دمای 21درجه سانتیگراددر کلیه پیش تیمارهابه حداکثر مقدار خود رسیدند و پس از آن تقریبا روند ثابتی داشتند. در ارزیابی مدل دوتکهای برای پیش بینی دماهای کاردینال جوانهزنی بذر تیمار شده دماهای پایه، مطلوب و سقف به ترتیب 11/1 ،33/21 ،13/41درجه سانتیگراد(در تیمار نیترات پتاسیم 0/1% ،)1 ،20 ،43درجه سانتیگراد(در تیمار هیدروپرایمینگ) و 13/1 ،1/21 ،12/41درجه سانتیگراد(در تیمار شاهد) تعیینشد. برای پیش بینی زمان جوانهزنی در دماهای ثابت مختلف از مدل زمان-دمایی استفادهگردید که ضریب ثابت دمای طبیعیبرابر 134/1312درجه سانتیگراد ساعت بود
کلمات کلیدی
, بذر پیاز, رقم زرگان, ترمال تایم, پرایمینگ@article{paperid:1076293,
author = {زهرا شکوریان and محمد علی عسگری سرچشمه and مجتبی دلشاد and توکل افشاری, رضا},
title = {تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان},
journal = {علوم و فناوری بذر ایران},
year = {2019},
volume = {8},
number = {1},
month = {August},
issn = {2322-2646},
pages = {265--277},
numpages = {12},
keywords = {بذر پیاز، رقم زرگان، ترمال تایم، پرایمینگ},
}
%0 Journal Article
%T تعیین دماهای کاردینال و مطالعه اثر دما بر کارایی پرایمینگ بذر پیاز خوراکی رقم زرگان
%A زهرا شکوریان
%A محمد علی عسگری سرچشمه
%A مجتبی دلشاد
%A توکل افشاری, رضا
%J علوم و فناوری بذر ایران
%@ 2322-2646
%D 2019