عنوان : ( بررسی تاثیر فرآیند تولید بیواتانول بر برخی ویژگیهای کیفی آن )
نویسندگان: آذر خدابخشی کولائی , حسن صدرنیا , محمد طبسی زاده , برات قبادیان ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در تحقیق حاضر، به بررسی شرایط بهینه تولید بیواتانول سوختی از سه نوع قند پرداخته شده و سپس تاثیر شرایط عملیاتی تولید بر روی برخی خصوصیات مهم فیزیکی آن مانند ویسکوزیته، دانسیته و نقطه اشتعال آن، بررسی گردیدهاست.. در این مطالعه،27 نوع اتانول گیاهی از مواد ملاس نیشکر، ملاس چغندرقند و شربت غلیظ نیشکر، در سه زمان 24، 48 و 72 ساعت و در سه دمایc◦ 35، c◦30 و c◦ 25 به روش تخمیر بیهوازی تولید شدند. سپس پارامترهای ویسکوزیته سینماتیکی، دانسیته و نقطه اشتعال آنها با سه تکرار تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و زمان، ویسکوزیته، دانسیته و نقطه اشتعال کاهش مییابند. نوع ماده قندی نیز اثر معنیداری داشت. بدینگونه که نزدیکترین ویسکوزیته بهمیزان استاندارد بیواتانول مربوط به ملاس نیشکر در دمای c◦ 25 و بعد از 72 ساعت به میزانcSt 5174/1 بهدست آمد. شبیهترین دانسیته به مقدار استاندارد در دمای c◦ 35 و بعد از 72 ساعت برای شربت نیشکر با میزان g/cm3 9560/. محاسبه شد. نقطه اشتعال c◦ 5/24 بهعنوان نزدیک-ترین نقطهاشتعال به میزان استاندارد بیواتانول گزارش شد که مربوط به شربت نیشکر در دمای c◦ 30 و زمان 72 ساعت بود. بیشترین میزان بیواتانول تولید شده،gr.L-1 74 و مربوط به ملاس نیشکر در دمای c◦ 35 و بعد 72 ساعت گزارش شد. روش ارائهشده برای تولید بیواتانول از مواد قندی توانست سوخت با خصوصیات کیفی منطبق با استاندارد سوختهای بیواتانول را فراهم آورد.