سوخت و احتراق, دوره (12), شماره (3), سال (2019-10) , صفحات (39-51)

عنوان : ( بررسی تاثیر فرآیند تولید بیواتانول بر برخی ویژگی‌های کیفی آن )

نویسندگان: آذر خدابخشی کولائی , حسن صدرنیا , محمد طبسی زاده , برات قبادیان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در تحقیق حاضر، به بررسی شرایط بهینه تولید بیواتانول سوختی از سه نوع قند پرداخته شده و سپس تاثیر شرایط عملیاتی تولید بر روی برخی خصوصیات مهم فیزیکی آن مانند ویسکوزیته، دانسیته و نقطه اشتعال آن، بررسی گردیده‌است.. در این مطالعه،27 نوع اتانول گیاهی از مواد ملاس نیشکر، ملاس چغندرقند و شربت غلیظ نیشکر، در سه زمان 24، 48 و 72 ساعت و در سه دمایc◦ 35، c◦30 و c◦ 25 به‌ روش تخمیر بی‌هوازی تولید شدند. سپس پارامترهای ویسکوزیته سینماتیکی، دانسیته و نقطه اشتعال آن‌ها با سه تکرار تعیین شد. نتایج نشان داد که با افزایش دما و زمان، ویسکوزیته، دانسیته و نقطه اشتعال کاهش می‌یابند. نوع ماده قندی نیز اثر معنی‌داری داشت. بدین‌گونه که نزدیک‌ترین ویسکوزیته به‌میزان استاندارد بیواتانول مربوط به ملاس نیشکر در دمای c◦ 25 و بعد از 72 ساعت به میزانcSt 5174/1 به‌دست آمد. شبیه‌ترین دانسیته به مقدار استاندارد در دمای c◦ 35 و بعد از 72 ساعت برای شربت نیشکر با میزان g/cm3 9560/. محاسبه شد. نقطه اشتعال c◦ 5/24 به‌عنوان نزدیک-ترین نقطه‌اشتعال به میزان استاندارد بیواتانول گزارش شد که مربوط به شربت نیشکر در دمای c◦ 30 و زمان 72 ساعت بود. بیشترین میزان بیواتانول تولید شده،gr.L-1 74 و مربوط به ملاس نیشکر در دمای c◦ 35 و بعد 72 ساعت گزارش شد. روش ارائه‌شده برای تولید بیواتانول از مواد قندی توانست سوخت با خصوصیات کیفی منطبق با استاندارد سوخت‌های بیواتانول را فراهم آورد.

کلمات کلیدی

, بیواتانول, تخمیر, ویسکوزیته, دانسیته, نقطه اشتعال