نوآوری در علوم و فناوری غذایی, دوره (9), شماره (4), سال (2018-2) , صفحات (41-47)

عنوان : ( بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد )

نویسندگان: رامین رهبری , محمدجواد وریدی , علی شریف , مهدی نصیری محلاتی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این مطالعه میزان عملکرد سیستم تصفیه بیولوژیکی مجتمع صنعتی گوشت مشهد و اثر زمان های مختلف ازن زنی بر خصوصیات پس آب حاصل از استخرهای هوادهی شونده مورد بررسی قرار گرفت. میزان عملکرد تصفیه بیولوژیکی در کاهش BOD5[1]، COD[2] و پروتئین به ترتیب 35/96، 37/86 و 56/54 درصد محاسبه شد که عملکرد بالای سیستم تصفیه بیولوژیکی را در کاهش این متغیرها نشان می دهد. برای تکمیل عملکرد تصفیه بیولوژیکی و کاهش هر چه بیشتر BOD5 و COD ، با نمونه برداری از استخرهای هوادهی شونده، پس آب حاصل طی زمان های 0، 30، 60، 90 و 120 دقیقه تحت فرآیند ازن زنی قرار گرفت. مقادیر BOD5 بعد از این زمان ها به ترتیب 450، 315، 290، 5/192 و 5/177 میلی گرم بر لیتر بدست آمد که از لحاظ آماری فقط بعد از زمان 120 دقیقه اختلاف معنی دار مشاهده نشد و این نشان می دهد که برای کاهش BOD5 تا 90 دقیقه ازن زنی اثرات مطلوبی در پی دارد. مقادیر COD بعد از همین تیمارهای زمانی به ترتیب 9/3970، 4/3654، 4/3344، 8/2697 و 1/2610 میلی گرم بر لیتر محاسبه شد که از نظر آماری بین تمامی تیمارهای اعمال شده اختلاف معنی دار وجود داشت و نشان می دهد که هر چه زمان تماس با ازن بیشتر باشد در کاهش COD موثر خواهد بود. بعد از 30 دقیقه ازن زنی نسبت COD/BOD5 از 113/0 به 086/0 کاهش و بعد از آن به آرامی تقلیل یافت. که ثابت می کند موادآلی قابل تجزیه در 30 دقیقه اول با ازن اکسید می شوند.

کلمات کلیدی

ازن؛ تصفیه بیولوژیکی؛ پسآب گوشت؛ BOD؛ COD
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1076942,
author = {رهبری, رامین and وریدی, محمدجواد and شریف, علی and نصیری محلاتی, مهدی},
title = {بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد},
journal = {نوآوری در علوم و فناوری غذایی},
year = {2018},
volume = {9},
number = {4},
month = {February},
issn = {2423-4966},
pages = {41--47},
numpages = {6},
keywords = {ازن؛ تصفیه بیولوژیکی؛ پسآب گوشت؛ BOD؛ COD},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی عملکرد تصفیه بیولوژیکی و تاثیر زمان های ازن زنی بر پس آب مجتمع صنعتی گوشت مشهد
%A رهبری, رامین
%A وریدی, محمدجواد
%A شریف, علی
%A نصیری محلاتی, مهدی
%J نوآوری در علوم و فناوری غذایی
%@ 2423-4966
%D 2018

[Download]