اکو فیزیولوژی گیاهی, دوره (12), شماره (41), سال (2020-7) , صفحات (175-187)

عنوان : ( ارزش غذایی دو گونه گیاهی Sophora alopecuroides و Sophora alopecuroides در دو مرحله فنولوژیکی )

نویسندگان: محسن کاظمی , رضا ولی زاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

امروزه ابعاد تغذیه ای بسیاری از گیاهان مرتعی مورد چرای دام، برای دامدار تا حدودی نامشخص می باشد، از طرفی آگاهی از ارزش غذایی این گیاهان به ویژه در مراحل رویشی مختلف، می تواند به دامدار در تهیه یک جیره غذایی ایده آل کمک بسزایی بنماید، از اینرو برخی و Salvia hydrangea ترکیبات شیمیایی، مواد معدنی، فراسنجه های تولید گاز و سایر پارامترهای تخمیری دو گونه گیاهی (شامل قابل رویش در مراتع ترب تجام (بهار سال 1397 ) در دو مرحله رشد فنولوژیکی (رویشی و گلدهی)، تعیین و (Sophora alopecuroides مقایسه شدند. ترکیبات شیمیایی و معدنی متفاوتی هم در بین این دو گیاه و هم در دو SAS در قالب طرح کاملاً تصادفی و به کمک نرم افزار 11/88 درصد) ) ADL 30 درصد) و نیز / 42 و 60 / به ترتیب 40 ) ADF و NDF مرحله رشد متفاوت آن ها مشاهده شد. بیشترین مقدار در مرحله گلدهی بود و بیشترین مقدار پروتئین خام، فسفر، پتاسیم و منیزیم در مرحله رویشی این Sophora alopecuroides مربوط به گیاه مشاهده شد. فراسنجه های تولید گاز و سایر پارامترهای تخمیری در بین گیاهان نیز متفاوت بود به طوری که بیشترین مقدار تولید گاز در 57 میلی لیتر)، قابلیت هضم / 53 میلی لیتر)، پتانسیل تولید گاز ( 19 /98 ،51/25 ،40/ 24 و 48 ساعت انکوباسیون (به ترتیب 76 ، زمان های 12 انرژی ،(ME: 9/29 MJ/kgDM) 69 درصد)، انرژی قابل متابولیسم / 65 و 30 / به ترتیب 90 OMD و DMD) ماده خشک و ماده آلی Salvia hydrangea 56/85 ) در مرحله رویشی گیاه mmol/L) و کل اسیدهای چرب فرار (NEl: 5/54 MJ/kgDM) خالص شیردهی مشاهده شد. هر دو گیاه به ویژه در مرحله رویشی، از ارزش تغذیه ای نسبتاً مناسبی برخوردار بوده ولی با توجه به نتایج آزمایشگاهی در این از پتانسیل تغذیه ای بالاتری برخوردار باشد. Salvia hydrangea مطالعه، به نظر می رسد که گونه

کلمات کلیدی

, مرحله فنولوژیکی, ارزش تغذیه ای, دام, گیاه مرتعی در
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1078082,
author = {محسن کاظمی and ولی زاده, رضا},
title = {ارزش غذایی دو گونه گیاهی Sophora alopecuroides و Sophora alopecuroides در دو مرحله فنولوژیکی},
journal = {اکو فیزیولوژی گیاهی},
year = {2020},
volume = {12},
number = {41},
month = {July},
issn = {2008-5958},
pages = {175--187},
numpages = {12},
keywords = {مرحله فنولوژیکی، ارزش تغذیه ای، دام، گیاه مرتعی در},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزش غذایی دو گونه گیاهی Sophora alopecuroides و Sophora alopecuroides در دو مرحله فنولوژیکی
%A محسن کاظمی
%A ولی زاده, رضا
%J اکو فیزیولوژی گیاهی
%@ 2008-5958
%D 2020

[Download]