اولین همایش ملی میان وعده های غذایی , 2014-04-30

عنوان : ( تولید کیک کم کلسترول حاوی آرد سویا و جوانه گندم بعنوان یک میانوعده فراسودمند )

نویسندگان: بهاره صحرائیان , فریبا نقی پور , مصطفی مظاهری طهرانی , مهدی قیافه داودی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

کیک یکی از میان وعده های پرمصرف در میان اقشار مختلف جامعه به شمار میرود. این در حالی است که مصرف کنندگان این ماده غذایی به دلیل محتوای بالای تخم مرغ، مستعد افزایش کلسترول خون میباشند. از این رو محققان برآنند که با استفاده از ترکیبات طبیعی و عملگرا ضمن بهبود ارزش تغذیه ای این محصول، خواص تکنولوژیکی آن را با حذف و یا جایگزین نمودن بخشی از تخم مرغ حفظ و حتی ارتقاء بخشند. در این تحقیق مقادیر 0، 25 و 50 درصد از وزن تخم مرغ با آرد سویا و 0، 5 و 10 درصد از وزن آرد گندم با جوانه گندم پیش فرآیند شده جایگزین گردید و خصوصیات محصول نهایی از قبیل رطوبت، تخلخل، بافت و پذیرش کلی در آزمون حسی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج این پژوهش به وضوح نشان داد که نمونه حاوی 50 درصد آرد سویا و نمونه حاوی 5 درصد جوانه گندم و 50 درصد آرد سویا دارای بالاترین میزان رطوبت و امتیاز پذیرش کلی کسب شده توسط داوران چشایی و کمترین میزان سفتی بافت بودند. این در حالی است که بیشترین میزان تخلخل که در ارتباط با پخش یکنواخت سلولهای گازی در بافت محصول نهایی میباشد، به نمونه حاوی 50 درصد آرد سویا تعلق گرفت. استفاده از آرد سویا به عنوان جایگزین بخشی از تخم مرغ در فرمولاسیون کیک، قادر به تولید محصولی با سطح کلسترول پایین تر است و از سوی دیگر استفاده از جوانه گندم پیش فرآیند شده بعنوان یک ترکیب فراسودمند، علاوه بر ارتقاء ارزش تغذیه ای، سبب بهبود برخی از ویژگیهای تکنولوژیکی این محصول پر مصرف میگردد.

کلمات کلیدی

, کیک, کلسترول, تخممرغ, جوانه گندم, سویا
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1078264,
author = {صحرائیان, بهاره and نقی پور, فریبا and مظاهری طهرانی, مصطفی and مهدی قیافه داودی},
title = {تولید کیک کم کلسترول حاوی آرد سویا و جوانه گندم بعنوان یک میانوعده فراسودمند},
booktitle = {اولین همایش ملی میان وعده های غذایی},
year = {2014},
location = {ايران},
keywords = {کیک، کلسترول، تخممرغ، جوانه گندم، سویا},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تولید کیک کم کلسترول حاوی آرد سویا و جوانه گندم بعنوان یک میانوعده فراسودمند
%A صحرائیان, بهاره
%A نقی پور, فریبا
%A مظاهری طهرانی, مصطفی
%A مهدی قیافه داودی
%J اولین همایش ملی میان وعده های غذایی
%D 2014

[Download]