عنوان : ( توکسین های میکربی در فرآوردههای لبنی و اهمیت آنها در بهداشت عمومی )
نویسندگان: محمد مالکی , محمد محسن زاده , بهشته کنعانی ,چکیده
توکسین های تولیدشده توسط میکروارگانیسمها در حال حاضر از مهمترین منابع خطر برای بیماریهای غذازاد برای مصرفکنندگان میباشند. توکسین های میکروبی در فرآوردههای لبنی دارای منشأ باکتریایی یا قارچی میباشند که توکسین های باکتریایی از اهمیت بیشتری نسبت به توکسین های قارچی برخوردار هستند. مسمومیتهای غذایی مرتبط با محصولات لبنی در نتیجه مصرف سم از قبل تولیدشده در آنها و یا درنتیجه بلع میکروارگانیسمهای مولد توکسین در دستگاه گوارش اتفاق میافتد. عمده میکروارگانیسمهایی که درنتیجه مصرف فرآوردههای لبنی میتوانند باعث ایجاد عفونت یا مسمومیت غذایی شوند متعلق به جنس استافیلوکوکوس )بهعنوانمثال تولید انتروتوکسین استافیلوکوکی(، کلستریدیوم )تولید نوروتوکسین کلستریدیوم بوتولینوم( و باسیلوس )توکسین تهوع زا( میباشند. در تولید مواد غذایی سموم تولیدشده توسط میکروارگانیسمها در محصولات لبنی باید کنترل شوند. دوز عفونتزایی برای اشرشیا کلی O157:H7 بین 1۰ الی cfu/gr1۰۰ میباشد، درحالیکه برای تولید انتروتوکسین های استافیلوکوکی حداقل cfu/gr61۰ استافیلوکوکوس اروئوس در مواد غذایی باید وجود داشته باشد. مدیریت ایمنی مواد غذایی در تولید محصولات لبنی باید بر اساس قضاوت خوب و آگاهانه باشد. برای رسیدن به غذای سالم مدیریت تضمین کیفیت و اجرای اصول HACCP در طول فرایند تولید محصولات لبنی بسیار حائز اهمیت میباشد.
کلمات کلیدی
, توکسین, فرآورده های لبنی, کلستریدیوم بوتولینوم@inproceedings{paperid:1078393,
author = {مالکی, محمد and محسن زاده, محمد and بهشته کنعانی},
title = {توکسین های میکربی در فرآوردههای لبنی و اهمیت آنها در بهداشت عمومی},
booktitle = {سومین کنگره بین المللی و بیست وششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2019},
location = {تهران, ايران},
keywords = {توکسین، فرآورده های لبنی، کلستریدیوم بوتولینوم},
}
%0 Conference Proceedings
%T توکسین های میکربی در فرآوردههای لبنی و اهمیت آنها در بهداشت عمومی
%A مالکی, محمد
%A محسن زاده, محمد
%A بهشته کنعانی
%J سومین کنگره بین المللی و بیست وششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
%D 2019