عنوان : ( بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین- صمغ کُندر دارای بر زمان (Hyssopus officinalis) اسیدآسکوربیک و اسانس زوفا ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال )
نویسندگان: مطهره پیرنیا , فریده طباطبائی یزدی , سید علی مرتضوی , محبت محبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
گوشت شترمرغ از ارزش خوراکی بالایی برخوردار است و یکی از کمچربترین و سالمترین نمونههای گوشت قرمز در دسترس است. به دلیل آلودگی لاشه در طول زنجیره کشتار، طی زمان نگهداری در اثر رشد میکروارگانیسمهای گوشت فاسد می شود. زیست تجزیه پذیر بودن، خوراکی بودن و کارآمد بودن فیلمهای خوراکی باعث شده است که این فیلمها به عنوان جایگزین فیلمهای سنتزی به طور وسیع مورد بررسی قرار گیرند. در این مطالعه فیلم دولایه ژلاتین / کُندر به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید شد. در این پژوهش اثر ضدمیکروبی غلظتهای مختلف اسید آسکوربیک (صفر، 1و 2 درصد) و در شرایط آزمایشگاهی بر 4 میکروراگانیسم و همچنین بر (G/F) 1 درصد) در فیلم خوراکی دولایه ژلاتین/ صمغ کُندر / 0و 5 / اسانس زوفا (صفر، 75 ویژگی های میکروبی و شیمیایی گوشت شترمرغ در دمای یخچال ( 4 درجه سانتیگراد) طی 12 روز مورد بررسی قرار گرفت. با تعیین قطر هاله بازداری در مقاومترین باکتریها بودند Pseudomonas aeroginosa حساس ترین و Staphylococcus aureus روش انتشار دیسک در آگار مشخص شد .در مقایسه با نمونه کنترل تعداد بار کل باکتریایی، باکتری- (G/F+2%AA+1.5%HO و G/F+2%AA+1.5%HO) فیلمهای خوراکی .(p<0/05) در مقایسه با pH های سرمادوست و باکتریهای اسیدلاکتیک را به طور معنی داری کاهش دادند. از سویی دیگر با افزودن اسانس و اسید، مقدار پراکسید و حاوی اسانس و اسیدآسکوربیک با کاهش بار میکروبی گوشت G/F طبق نتایج به دست آمده فیلم .(p<0/ فیلم خالص به طور معنی داری کاهش یافت ( 05 را به تعویق انداخت. بنابراین به لحاظ زیستمحیطی و اقتصادی به عنوان بسته بندی زیست تخریب پذیر و خوراکی pH شترمرغ، تخریب بافت و افزایش مناسب جهت افزایش زمان ماندگاری گوشت شترمرغ در دمای 4 درجه سانتیگراد توصیه می شود.
کلمات کلیدی
, فیلم خوراکی دولایه, صمغ گیاه کُندر, اسانس زوفا, فعالیت ضدمیکروبی, فیله شترمرغ@article{paperid:1079932,
author = {پیرنیا, مطهره and طباطبائی یزدی, فریده and مرتضوی, سید علی and محبی, محبت},
title = {بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین- صمغ کُندر دارای بر زمان (Hyssopus officinalis) اسیدآسکوربیک و اسانس زوفا ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2020},
volume = {17},
number = {100},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {43--56},
numpages = {13},
keywords = {فیلم خوراکی دولایه، صمغ گیاه کُندر، اسانس زوفا، فعالیت ضدمیکروبی، فیله شترمرغ},
}
%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی ضدمیکروبی فیلم خوراکی دولایه ژلاتین- صمغ کُندر دارای بر زمان (Hyssopus officinalis) اسیدآسکوربیک و اسانس زوفا ماندگاری فیله شترمرغ در دمای یخچال
%A پیرنیا, مطهره
%A طباطبائی یزدی, فریده
%A مرتضوی, سید علی
%A محبی, محبت
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2020