پژوهش های حبوبات ایران, دوره (12), شماره (1), سال (2021-9) , صفحات (127-143)

عنوان : ( ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد لوبیاسبز و فلفل دلمه ای تحت نظام های کشت مخلوط جایگزینی و افزایشی )

نویسندگان: علیرضا کوچکی , مهدی نصیری محلاتی , محمد حسن هاتفی فرجیان ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور بررسی تأثیر آرایش های کشت مخلوط جایگزینی و افزایشی لوبیاسبز با فلفل دلمه ای بر عملکرد و اجزای عملکرد این دو گونه، آزمایشی در سال زراعی 1395-1394 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل آرایش های جایگزینی 25 درصد لوبیاسبز+75 درصد فلفل دلمه ای و 50 درصد لوبیاسبز+50 درصد فلفل دلمه ای، آرایش های افزایشی 20 درصد لوبیاسبز+100 درصد فلفل دلمه ای و 40 درصد لوبیاسبز+100 درصد فلفل دلمه ای و کشت خالص هر دو گونه بود. نتایج نشان داد که بالاترین عملکرد نیام سبز و وزن خشک بوته لوبیاسبز برای کشت خالص به ترتیب معادل 7/57921 و 03/1051 کیلوگرم در هکتار و کمترین مقادیر در آرایش کشت مخلوط افزایشی 20 درصد لوبیاسبز+100 درصد فلفل دلمه-ای به ترتیب معادل 5/11252 و 8/525 کیلوگرم در هکتار بود. همچنین، بالاترین عملکرد میوه فلفل دلمه ای در کشت خالص و بالاترین وزن خشک بوته فلفل دلمه ای برای آرایش کشت مخلوط جایگزینی 75 درصد فلفل دلمه ای+25 درصد لوبیاسبز به ترتیب معادل 7/32766 و 6/7816 کیلوگرم در هکتار و کمترین عملکرد میوه فلفل دلمه ای در آرایش های کشت مخلوط جایگزینی 50 درصد فلفل دلمه ای+50 درصد لوبیاسبز و افزایشی 100 درصد فلفل دلمه ای+20 درصد لوبیاسبز به ترتیب با 3/21183 و 21886 کیلوگرم در هکتار و کمترین وزن خشک بوته فلفل دلمه ای برای آرایش کشت مخلوط جایگزینی 50 درصد فلفل دلمه ای+50 درصد لوبیاسبز با 3/3533 کیلوگرم در هکتار مشاهده گردید. در نهایت بیشترین مقدار نسبت برابری زمین کلی (به ترتیب 28/1 و 25/1) از آرایش های کشت مخلوط افزایشی 40 درصد لوبیاسبز+100 درصد فلفل دلمه-ای و جایگزینی 50 درصد لوبیاسبز+50 درصد فلفل دلمه ای به دست آمد. بدین منظور می توان از گیاهان خانواده بقولات در جهت افزایش حاصلخیزی خاک و عملکرد محصولات کشاورزی به خصوص سبزیجات و صیفی جات بهره برد.

کلمات کلیدی

, تثبیت زیستی نیتروژن, عملکرد میوه, عملکرد نیام سبز, نسبت برابری زمین, وزن خشک بوته
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1080012,
author = {کوچکی, علیرضا and نصیری محلاتی, مهدی and هاتفی فرجیان, محمد حسن},
title = {ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد لوبیاسبز و فلفل دلمه ای تحت نظام های کشت مخلوط جایگزینی و افزایشی},
journal = {پژوهش های حبوبات ایران},
year = {2021},
volume = {12},
number = {1},
month = {September},
issn = {2008-725X},
pages = {127--143},
numpages = {16},
keywords = {تثبیت زیستی نیتروژن، عملکرد میوه، عملکرد نیام سبز، نسبت برابری زمین، وزن خشک بوته},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی عملکرد و اجزای عملکرد لوبیاسبز و فلفل دلمه ای تحت نظام های کشت مخلوط جایگزینی و افزایشی
%A کوچکی, علیرضا
%A نصیری محلاتی, مهدی
%A هاتفی فرجیان, محمد حسن
%J پژوهش های حبوبات ایران
%@ 2008-725X
%D 2021

[Download]