عنوان : ( بررسی تاثیر محلول پاشی پوترسین بر برخی صفات رشدی و فیزیولوژیکی جعفری مکزیکی تحت تنش خشکی )
نویسندگان: فائزه آراسته علی دولی , محمد مقدم ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی اثر محلول پاشی پوترسین بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه دارویی جعفری مکزیکی (Tagetes minuta L.) تحت تنش خشکی آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. تیمارها شامل چهار سطح پوترسین (0، 5/0 ، 1و 2 میلی مولار) و سه سطح تنش خشکی (25، 50 و 75 درصد ظرفیت زراعی) بود. نتیجهی تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل پوترسین و تنش خشکی بر کلیه صفات مورد مطالعه در این تحقیق به جز تعداد شاخه فرعی در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. تنش خشکی باعث کاهش ارتفاع بوته، وزن تر و خشک اندام هوایی شد و کاربرد پوترسین در غلظت یک میلی مولار نسبت به تیمار شاهد که بدون پوترسین بود، باعث بهبود این صفات شد. با افزایش تنش خشکی میزان فعالیت آنزیم آنتی اکسیدانتی افزایش یافت که محلول پاشی پوترسین در بالاترین سطح تنش از افزایش بیش از حد آنزیم پلی فنل اکسیداز و گایاکول اکسیداز جلوگیری کرده و آنها را به طور معنیداری افزایش داد. اگرچه تنش خشکی دارای اثرات نامطلوب روی صفات رشدی و فیزیولوژیکی گیاه دارویی جعفری مکزیکی است، اما با استفاده از پوترسین در سطح یک میلی مولار می توان این اثرات را کاهش داد.
کلمات کلیدی
, گایاکول پراکسیداز, پلی فنول اکسیداز, مورفولوژیکی, پوترسین@inproceedings{paperid:1080831,
author = {آراسته علی دولی, فائزه and مقدم, محمد},
title = {بررسی تاثیر محلول پاشی پوترسین بر برخی صفات رشدی و فیزیولوژیکی جعفری مکزیکی تحت تنش خشکی},
booktitle = {The 2nd International Conference on Medicinal Plants, Organic Farming, Natural and Pharmaceutical Ingredients},
year = {2020},
location = {مشهد, ايران},
keywords = {گایاکول پراکسیداز، پلی فنول اکسیداز، مورفولوژیکی، پوترسین},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی تاثیر محلول پاشی پوترسین بر برخی صفات رشدی و فیزیولوژیکی جعفری مکزیکی تحت تنش خشکی
%A آراسته علی دولی, فائزه
%A مقدم, محمد
%J The 2nd International Conference on Medicinal Plants, Organic Farming, Natural and Pharmaceutical Ingredients
%D 2020