هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران , 2020-06-08

عنوان : ( بررسی خصوصیات فیزیکو بیوشیمیایی برخی از ارقام آلوی خشک شده به روش ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز )

نویسندگان: یحیی سلاح ورزی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

آلو (Prunus domestica) از خانواده Rosaceae، به علت رطوبت بالا و همچنین کوتاه بودن فصل برداشت، اکثرا به شکل خشک شده نگهداری و مصرف ‌می شود. از طرفی توجه و انتخاب بهترین شرایط برای خشک کردن با هدف حفظ کیفیت و ارزش غذایی از اهمیت بالایی بالایی برخوردار است. بنابراین در این پژوهش تاثیر روش ترکیبی خشک کردن هوای داغ و مادون قرمز با سه محدود دمایی مختلف (40، 50 و 60 درجه سانتی گراد) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی 5 رقم از ارقام آلوی خراسان، با آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی، بررسی شد. ارقام آلو مورد بررسی شامل پریزیدنت، کالیفرنیا، شوقانی، طرقبه سبز و بخارا بود. از جمله خصوصیات مورد بررسی نیز می توان به ابعاد، وزن، حجم، چگالی، اسیدیته، مواد جامد محلول، pH، فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین، قند کل، فلاونوئید و ویتامین ث اشاره کرد. نتایج به دست آمده نشان داد که اثر دما، رقم و اثر متقابل رقم و دما بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی ارقام آلو معنی دار گردیده است (01/0>p). بررسی نتایج نشان داد، حرارت، بر تمامی ارقام این بخش از پژوهش در دمای 40 درجه سانتی گراد، کمترین اثر تخریبی را بر آنتوسیانین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی داشته است. در این بخش از پژوهش هم چنین مشخص شد که دمای 50 درجه سانتی گراد، سبب حفظ مواد فنلی، مواد جامد محلول، اسیدیته و قند گردیده است. هم چنین مشاهدات نشان داد که دمای 40 و 50 درجه سانتی گراد در حفظ فلاونوئید ها و ویتامین ث نیز موثر بودند.

کلمات کلیدی

, آنتوسیانین, دما, ظرفیت آنتی اکسیدانی, ویتامین ث و هوای داغ- مادون قرمز
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1081164,
author = {سلاح ورزی, یحیی},
title = {بررسی خصوصیات فیزیکو بیوشیمیایی برخی از ارقام آلوی خشک شده به روش ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز},
booktitle = {هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران},
year = {2020},
location = {ايران},
keywords = {آنتوسیانین، دما، ظرفیت آنتی اکسیدانی، ویتامین ث و هوای داغ- مادون قرمز},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی خصوصیات فیزیکو بیوشیمیایی برخی از ارقام آلوی خشک شده به روش ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز
%A سلاح ورزی, یحیی
%J هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
%D 2020

[Download]