پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, دوره (9), شماره (1), سال (2020-6) , صفحات (11-26)

عنوان : ( بررسی ویژگی‌های ساختاری و رهایش د-لیمونن نانوپوشانی‌شده با صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی به روش الکترواسپری )

نویسندگان: خدیجه خوش اخلاق , محبت محبی , آرش کوچکی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این پژوهش نانوکپسول‏های صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی حاوی د-لیمونن به روش الکترواسپری تولید شد. به‌این‌منظور امولسیون د-لیمونن (10 و 20 درصد) در محلول آبی صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی (0/5 درصد) تهیه گردید. ویژگی‏های امولسیون‏ها شامل خواص رئولوژیکی، کشش سطحی، هدایت الکتریکی و توزیع اندازۀ ذرات ارزیابی شد و ارتباط آنها با مورفولوژی نانوکپسول‏ها بررسی گردید. نتایج نشان داد غلظت د-لیمونن بر هدایت الکتریکی و اندازۀ قطره‌های امولسیون بیشترین تأثیر را داشت. برهمین‌اساس، مورفولوژی و اندازۀ ذرات کپسول‏ها نیز تحت‌تأثیر غلظت لیمونن بود. تصاویر FE-SEM موفقیت روش الکترواسپری در تولید نانوکپسول‏های کروی، هموار و با توزیع اندازۀ ذرات یکنواخت را تأیید کردند. کارایی انکپسولاسیون بالا (بیش از 87 درصد) از دیگر مزایای روش مورداستفاده بود. آزمون‏های پایداری نشان دادند حداکثر اُفت د-لیمونن نانوپوشانی‌شده پس از 3 ماه نگهداری، 11/67 درصد بود. در بررسی‏های رهایش طعم، آزادسازی سریع، کامل و تقریباً یکنواخت د-لیمونن به‌دلیل اندازۀ ذرات کوچک و یکنواخت نانوکپسول‏ها مشاهده شد. با بررسی کینتیکی رهایش مشاهده گردید مدل کورسمیر-پپاس ازنظر ریاضی بهترین توصیف را برای رهایش لیمونن در دو محیط آب دیونیزه و بزاق مصنوعی فراهم آورد.

کلمات کلیدی

الکترواسپری; رهایش; صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی; مدل‌سازی کینتیکی; نانوپوشانی;
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1081501,
author = {خوش اخلاق, خدیجه and محبی, محبت and کوچکی, آرش},
title = {بررسی ویژگی‌های ساختاری و رهایش د-لیمونن نانوپوشانی‌شده با صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی به روش الکترواسپری},
journal = {پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی},
year = {2020},
volume = {9},
number = {1},
month = {June},
issn = {2252-0937},
pages = {11--26},
numpages = {15},
keywords = {الکترواسپری; رهایش; صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی; مدل‌سازی کینتیکی; نانوپوشانی;},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T بررسی ویژگی‌های ساختاری و رهایش د-لیمونن نانوپوشانی‌شده با صمغ دانۀ قدومه‌شیرازی به روش الکترواسپری
%A خوش اخلاق, خدیجه
%A محبی, محبت
%A کوچکی, آرش
%J پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
%@ 2252-0937
%D 2020

[Download]