علوم و فناوری بذر ایران, دوره (9), شماره (2), سال (2020-9) , صفحات (49-60)

عنوان : ( مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانهزنی، پر اکسیداسیونلیپیدها، پروتئین محلول، فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) ( )

نویسندگان: زهرا محدث اردبیلی , حسین عباسپور , رضا توکل افشاری , سید محسن نبوی کلات ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظورمطالعه اثر پیری تسریع شده و پرایمینگ بذر با اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانه زنی، پر اکسیداسیون لیپیدها، پروتئین محلول، فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر گروه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1331انجام شد. عوامل آزمایش شامل پیری بذرتحت شرایط دمای 46درجه سانتیگرا دو166%رطوبت در سه سطح[زوال کم (4روز)، زوال متوسط (0روز) و زوال زیاد (1روز)] و پرایمینگ بذر با اسید جیبرلیک در 4سطح (6 ،21 ،16و 166پی پی ام) بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر پیری بذر، پرایمینگ با اسید جیبرلیک و اثرمتقابل دو عامل بر تمامی صفات اندازه گیری شده معنی دار بود. بر اساس نتایج مقایسه میانگین صفات با افزایش مدت زمانپ یری درصد و سرعت جوانه زنی، پروتئین محلول و فنل کل کاهش یافت؛ اما میزان مالوندی آلدئید و هدایت الکتریکی به علت آسیب وارده به غشای سلولی با افزایش سطوح پیری افزایش یافت. بررسی اثرات متقابل دو عامل نشان داد که پرایمینگ با اسید جیبرلیک اثرات منفی پیری بذر بر تمامی صفات اندازه گیری شده را کاهش میدهد.

کلمات کلیدی

, جیبرلیک اسید, درصد جوانه زنی, زوال, سرعت جوانه زنی, مالون دی آلدئید
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1081553,
author = {زهرا محدث اردبیلی and حسین عباسپور and توکل افشاری, رضا and سید محسن نبوی کلات},
title = {مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانهزنی، پر اکسیداسیونلیپیدها، پروتئین محلول، فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (},
journal = {علوم و فناوری بذر ایران},
year = {2020},
volume = {9},
number = {2},
month = {September},
issn = {2322-2646},
pages = {49--60},
numpages = {11},
keywords = {جیبرلیک اسید،درصد جوانه زنی، زوال،سرعت جوانه زنی،مالون دی آلدئید},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T مطالعه اثر پیری تسریع شده و اسید جیبرلیک بر خصوصیات جوانهزنی، پر اکسیداسیونلیپیدها، پروتئین محلول، فنل کل و هدایت الکتریکی بذر گندم (رقم پیشتاز) (
%A زهرا محدث اردبیلی
%A حسین عباسپور
%A توکل افشاری, رضا
%A سید محسن نبوی کلات
%J علوم و فناوری بذر ایران
%@ 2322-2646
%D 2020

[Download]