عنوان : ( کاربرد نرمافزار سنسومیکر در ارزیابی حسی مواد غذایی )
نویسندگان: حسن صباغی , محبت محبی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
سنسومیکر یک برنامه مستقل در نرمافزار متلب است که برای تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از مطالعات حسی مواد غذایی به کار میرود. در این نرمافزار برای انجام ارزیابی حسی مدرن میتوان انواع آزمونهای حسی را انجام داد و نتایج را مانند خطا و جدول تجزیه واریانس به طور مستقیم بر روی یک فایل ذخیره نمود. سنسومیکر برای توسعه و بهبود محصولات غذایی بسیار مناسب است، به خصوص هنگامی که در بررسی پذیرش محصول توجه به ترجیحات مصرفکننده و ارتباط آن با شاخصهای توصیفی اهمیت دارد. در این نرمافزار دادهها میتواند با روشهایی مانند مقیاس طبقهبندی، مقیاس خطی، تسلط زمانی احساسات (TDS) و زمان-شدت (TI) به دست آیند. همچنین، نتایج نیز میتواند با روشهایی مانند نقشهبرداری معمولی اولویت خارجی و داخلی، نقشهبرداری سه جانبه اولویت خارجی و داخلی، تجزیه و تحلیل مولفههای اصلی، تجزیه و تحلیل خوشهای سلسله مراتبی، منحنیهای TDS و TI و همچنین آزمونهای توکی و دانت تجزیه و تحلیل گردد. پژوهشگران مهمترین کاربرد سنسومیکر را در ارزیابی حسی مدرن، سهولت کاربرد آن و وجود الگوریتمهای پیشرفته در تجزیه و تحلیل دانستند و آن را به عنوان یک سیستم آزمایشگاهی هوشمند در ارزیابی حسی مواد غذایی معرفی نمودند. این مقاله به آشنایی با بخشهای مختلف این نرمافزار اختصاص دارد.
کلمات کلیدی
, سنسومیکر, متلب, مواد غذایی, ارزیابی حسی مدرن, هوشمند@inproceedings{paperid:1081580,
author = {حسن صباغی and محبی, محبت},
title = {کاربرد نرمافزار سنسومیکر در ارزیابی حسی مواد غذایی},
booktitle = {کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی},
year = {2020},
location = {کرج, ايران},
keywords = {سنسومیکر، متلب، مواد غذایی، ارزیابی حسی مدرن، هوشمند},
}
%0 Conference Proceedings
%T کاربرد نرمافزار سنسومیکر در ارزیابی حسی مواد غذایی
%A حسن صباغی
%A محبی, محبت
%J کنگره بین المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی
%D 2020