علوم باغبانی, دوره (23), شماره (4), سال (2020-3) , صفحات (609-622)

عنوان : ( ارزیابی ویژگیهای فیزیکی میوه، متابولیتهای ثانویه و شاخص قهوهای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره )

نویسندگان: بهرام عابدی , طاهره پروانه ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

به منظور مقایسه کیفیت سیب توسرخ بکران و برخی سیب های بهاره ایران، میوه های ژنوتیپ سیب توسرخ بکران از روستای بکران در شهرستان شاهرود و چند رقم سیب بهاره در مرحله رسیدن میوه از ایستگاه تحقیقاتی گلمکان شهرستان مشهد تهیه شدند. ویژگی های فیزیکی میوه شامل وزن تر، سفتی، وزن حجمی و ویژگی های شیمیایی شامل اسیدیته، اسید کل، مواد جامد محلول، شاخص طعم، میزان آنتوسیانین، محتوای فنل کل، فلاونوئید کل، قدرت ضد اکسایشی و همچنین شاخص قهوه ای شدن آنزیمی بافت میوه در ارقام انتخابی اندازه گیری شد. بیشترین مقدار قهوه ای شدن آنزیمی در سیب په پن و کمترین مقدار در سیب توسرخ بکران مشاهده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بیشترین مقدار مواد جامد محلول در ژنوتیپ سیب توسرخ بکران (۲۵ درجه بریکس) و کمترین مقدار در رقم گلاب صحنه (۴/۱۱ درجه بریکس) بود. بیشترین مقدار شاخص طعم میوه (TA/TSS) در ارقام په پن، گلاب صحنه، و گلاب کهنز و کمترین مقدار در ژنوتیپ سیب توسرخ بکران (۳۸/۸) مشاهده شد. کمترین مقدار اسیدیته (۹۸/۲) در ژنوتیپ توسرخ بکران و بیشترین مقدار (۶۱/۴) در رقم گلاب کهنز مشاهده شدند. بیشترین مقدار آنتوسیانین در سیب توسرخ بکران (۵۰/۸۸) و کمترین مقدار در رقم گلاب صحنه (۴۴/۸) یافت شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که بیشترین قدرت ضد اکسایشی مربوط به سیب توسرخ بکران (۷۳/۹۳ درصد) بود. سیب توسرخ بکران با دارا بودن بیشترین مقدار مواد جامد محلول، بیشترین مقدار آنتوسیانین و فلاونوئید و بیشترین قدرت ضداکسایشی و دارا بودن طعمی مطلوب و ظاهری متمایز می تواند به عنوان یک میوه کاملا بومی با مصارف تازه خوری و جهت تولید فراورده های مختلف مورد توجه قرار گیرد.

کلمات کلیدی

, بکران, سیب توسرخ , قدرت ضد اکسایشی, ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میوه
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1082138,
author = {عابدی, بهرام and پروانه, طاهره},
title = {ارزیابی ویژگیهای فیزیکی میوه، متابولیتهای ثانویه و شاخص قهوهای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2020},
volume = {23},
number = {4},
month = {March},
issn = {2423-3986},
pages = {609--622},
numpages = {13},
keywords = {بکران، سیب توسرخ ، قدرت ضد اکسایشی، ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میوه},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی ویژگیهای فیزیکی میوه، متابولیتهای ثانویه و شاخص قهوهای شدن ژنوتیپ سیب توسرخ بکران و برخی ارقام سیب بهاره
%A عابدی, بهرام
%A پروانه, طاهره
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2020

[Download]