عنوان : ( تحلیلی بر تجربه کار کودکان روستایی: انگیزهها و پیامدهای اشتغال زودرس (مطالعه موردی: کودکان ساکن در نواحی روستایی شهرستان کاشمر) )
نویسندگان: حمداله سجاسی قیداری , میترا یاراحمدی ,چکیده
در جهان کسبوکارهای خانوادگی سهم قابلتوجهی در زمینه اشتغال و تولید اقتصادی داشته و در مناطق روستایی، کودکان درصد قابلتوجهی از نیروی کار کشاورزی و خانگی را تشکیل میدهند. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تجربیات کودکان روستایی از کار، انجامشده است. این پژوهش از نظر ماهیت، از نوع پژوهشهای کمّی و از بُعد روش، از روش توصیفی- تحلیلی بهره برده است. ابزار اصلی این پژوهش پرسشنامه میباشد که میزان پایایی پرسشنامهها با استفاده از روش آلفای کرونباخ (0.881) مورد بررسی قرار گرفته است. بهمنظور تحلیل دادههای حاصل از پرسشنامهها نیز از نرمافزار spss استفادهشده است. نتایج نشان داد عواملی چون دلیل کار، نوع کار، تعداد روزها و ساعت کار و سن کودکان، بر تجربه کاری آنها تأثیرگذار میباشد. این تأثیر با توجه به ماهیت کار کودکان در نواحی روستایی و تناسب نوع، ساعات و روزهای کار با سن کودکان روستایی، بهگونهای است که سبب بهبود سلامت جسمی، روحی- روانی و آموزشی کودکان روستایی موردمطالعه شده است. بر این اساس این کودکان نگرش، دیدگاه، احساس و تجربه مثبتی نسبت به کار دارند و کار را عاملی در جهت مهارتآموزی و ارتقای تواناییهای خود میدانند.
کلمات کلیدی
کسبوکار خانوادگی؛ کار کودک؛ تجربه کاری؛ کودکان روستایی@article{paperid:1082204,
author = {سجاسی قیداری, حمداله and یاراحمدی, میترا},
title = {تحلیلی بر تجربه کار کودکان روستایی: انگیزهها و پیامدهای اشتغال زودرس (مطالعه موردی: کودکان ساکن در نواحی روستایی شهرستان کاشمر)},
journal = {برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی},
year = {2020},
volume = {11},
number = {41},
month = {March},
issn = {2345-492x},
pages = {211--252},
numpages = {41},
keywords = {کسبوکار خانوادگی؛ کار کودک؛ تجربه کاری؛ کودکان روستایی},
}
%0 Journal Article
%T تحلیلی بر تجربه کار کودکان روستایی: انگیزهها و پیامدهای اشتغال زودرس (مطالعه موردی: کودکان ساکن در نواحی روستایی شهرستان کاشمر)
%A سجاسی قیداری, حمداله
%A یاراحمدی, میترا
%J برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی
%@ 2345-492x
%D 2020