پژوهش در نشخوارکنندگان, Volume (8), No (1), Year (2020-4) , Pages (63-76)

Title : ( تأثیر دانه کلزا و کتان بر قابلیت هضم و برخی فراسنجه های خونی میش های کردی در دوره پس از زایش )

Authors: Hasan Elmi , Abbas Ali Naserian , Abdol Mansour Tahmasbi ,

Access to full-text not allowed by authors

Citation: BibTeX | EndNote

Abstract

چکیذه 1 ساتقه و هذف: وبٞؽ ضٔسف خٛزان اش یه غٛ ٚ افصایؽ ی٘بشٞبی ا س٘ضی ثٝ ع تّ زؾد جٙی ٚ تٛ یِد ؾیس اش غٛی دی سٍ غجت یٔ سٌدد وٝ یٔؽ ٞب دز دٚزٜ پع اش شایؽ دچبز تٛاش ٙٔفی ا س٘ضی ؾدٜ ٚ اش ٙٔبثع چسثی ثد اغتفبدٜ بٕ٘یٙد. ای دز حبیِ اغتت وٝ اغتفبدٜ اش چسثی دز جیسٜ غرایی، یٔ تٛا د٘ تساو ا س٘ضی جیسٜ زا افصایؽ یٔدٞد. ثٙبثسای آش تٔبیؽ حبضتس ثتٝ ٙٔوتٛز ثسزغتی اثسات افصٚد دا ٝ٘ وتب ٚ دا ٝ٘ و صّا ثٝ جیسٜ یٔؽ ٞبی وسدی، ثس لبث یّت ٞض ٛٔاد غٔری، ثسخی تٔبثٛ یِت ٞب ٚ ٞٛز ٛٔ ٖٞبی خٛ ی٘ دز دٚزٜ پع اش شایؽ ا ج٘ب ؾد. مواد و روش ها: ایت آش تٔبیؽ دز لب تِت طتسک وتب تضتبدفی ثتس زٚی 36 زأظ تٔیؽ ثتب نِ ت٘طاد وتسدی، ثتب یٔتب یٍ٘ غت ٙی 50 وی تّٛ سٌ ) یٔتب یٍ٘ ±ٗ ا ح٘تساف عٔیتبز ثتٝ تٔدت 70 زٚش ا ج٘تب ؾتد . تی بٕزٞتب ؾتب ±5/ حدٚد 3 غب ٚ یٔب یٍ٘ ٚش ت٘ی 5 - - - 1 جیسٜ ثدٚ دا ت٘ٝ زٚغٙتی )ؾتبٞد 2 جیتسٜ ؾتبٞد ثعتوٜٚ 6 دزصتد تٔبدٜ خؿته دا ت٘ٝ و تّصا 3 جیتسٜ ؾتبٞد ثعتوٜٚ 6 دزصد بٔدٜ خؿه دا ٝ٘ وتب 4 جیتسٜ ؾت بٞد ثعتوٜٚ 3 دزصتد تٔبدٜ خؿته دا ت٘ٝ وتتب ٚ 3 دزصتد تٔبدٜ خ ؿت ه دا ت٘ٝ و تّصا - ثٛد. جیسٜ ٞتب ثتٝ صتٛزت وتب ؤ ،ٔ تّٛز، زٚشات٘ٝ دز دٚ ٛ٘ثتت 8:00 ٚ 20:00 دز اختیتبز تٔیؽ ٞتب لتساز سٌفتت . ثتٝ ٙٔوتٛز ا د٘اشٜ یٌسی pH تٔبیع ؾتى جٕٝ ٚ ی٘تتسٚض آ ٛٔ ی٘تبوی، ثتسای ٞتس ٚاحتد آش بٔیؿتی دز ٞتس تی تٕبز تٔبیع ؾتى جٕٝ دٚ ٞفتتٝ ثعتد اش شایتؽ ٚ غتٝ غتبعت پتع اش ختٛزان زیتصی صتج اش زاٜ دٞتب ثتٝ ٚغتی ّٝ یته ِٛ تِتٝ وتٝ ا تٟ٘تبی آ دازای غتٛزا ٞتبی تٔعتددی ثتٛد، تٛغتا دغتت بٍٜ ىٔٙتدٜ اخر سٌدیتد . ٞ چٕٙتی ثتٝ ٙٔوتٛز ا ت٘تداشٜ یٌتسی فساغتٙجٝ ٞتبی ختٛ ی٘ ) تٌّتٛوص، اشت 3 ٚ 5 ثعتتد اش شایتتؽ اش غتتیبٞسی سٌد ت٘تی غتتٝ ، اٚزٜ ای ختتٛ ،ٖ و ػّتتتسٚ ،َ ا ػ٘تتٛ یِ ٕٛ٘ ت٘تٝ یٌتتسی ختتٛ دز ٞفتتتٝٞتتبی 1 غبعت ثعد اش خٛزان دٞتی صتج ا ج٘تب ؾتد . دز ٞفتتٝ آختس آش تٔبیؽ اش جیتسٜ ٞتبی آش تٔبیؽ ٚ تٔدفٛم ٕٛ٘ ت٘ٝ یٌتسی ؾتد ٚ لبث یّت ٞض ٛٔاد غٔری ثب زٚؼ خبوػتس ب٘ حٔ ّٛ دز اغید ا د٘اشٜ یٌسی ؾد. نتایج: ت٘بیج ؿ٘ب داد تأثیس تی بٕزٞب ثس pH 0/ ؾى جٕٝ دز دٚزٜ ثعد اش شایؽ عٔٙی دازؾد ) 05 P< ٚ ثیؿتسی pH سٔثٛز ثتٝ تی تٕبز 0/ 6 ثٛد ) 05 / حبٚی دا ٝ٘ و صّا ) 60 P< 3 ٚ 5 ٞفتٝ ثٝ طٛز عٔٙی دازی دز ، . یٔصا ٌّٛوص خٛ دز ٞ ٕٝ دٚزٜ ٞبی پع اش شایؽ ) 1 0/ تی بٕزٞبی حبٚی دا ٝ٘ ٞبی زٚغٙی افصایؽ یبفت ) 01 P< . ثیؿتسی یٔتصا تٌّٛوص سٔثتٛز ثتٝ تی تٕبز دات٘ٝ و تّصا دز ٞفتتٝ پتٙج شایؽ mg/dl) 90/90 ثٛد. یٔصا و ػّتسٚ خٛ دز ٞس غٝ دٚزٜ دز تی بٕزٞبی دا ٝ٘ ٞبی زٚغٙی ثٝ طٛز عٔٙی دازی افصایؽ یبفت ٚ ثیؿتسی یٔصا و ػّتسٚ سٔثٛز ثٝ تی بٕز یه ٞفتٝ ثعد اش شایؽ دز تسویت و صّا ٚ وتبٖ mg/dl) 0/ 85 ؿٔبٞدٜ ؾد ) 01 P< . یٔصا 0/ ا ػ٘ٛ یِ دز تی بٕز و صّا دز ٞفتٝ غٛ ٚ پٙج ثٝ طٛز عٔٙی دازی افصایؽ یبفت ) 01 P< . دز ای دٚزٜ لبث یّت ٞض تٔٛاد غٔتری ا سٌچٝ دز تی بٕزٞب حبٚی دا ٝ٘ زٚغٙی ثٟجٛد یبفت ثٟجٛد یبفت ا بٔ اختوف عٔٙی دازی د٘اؾت. نتیجه گیزی: ثٝ طٛزو یّ ت٘بیج ؿ٘ب داد وٝ اغتفبدٜ اش دا ٝ٘ ٞبی زٚغٙی وتب ،ٖ و صّا ٚ تسویت ای دٚ تتبثیس بٔجتت دز فساغتٙجٝ ٞتبی خٛ دز دٚزٜ پع اش شایؽ داؾتٝ اغت. واصه های کلیذی: دا ٝ٘ وتب ،ٖ دا ٝ٘ و صّا، ع ىّٕسد، یٔؽ وسدی

Keywords

تأثیر دانه کلسا و کتان بر قابلیت هضم و برخی فراسنجه های خونی میش های کردی در دوره پس از زایش
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1082626,
author = {حسن علمی and Naserian, Abbas Ali and Tahmasbi, Abdol Mansour},
title = {تأثیر دانه کلزا و کتان بر قابلیت هضم و برخی فراسنجه های خونی میش های کردی در دوره پس از زایش},
journal = {پژوهش در نشخوارکنندگان},
year = {2020},
volume = {8},
number = {1},
month = {April},
issn = {2345-4253},
pages = {63--76},
numpages = {13},
keywords = {تأثیر دانه کلسا و کتان بر قابلیت هضم و برخی فراسنجه های خونی میش های کردی در دوره پس از زایش},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T تأثیر دانه کلزا و کتان بر قابلیت هضم و برخی فراسنجه های خونی میش های کردی در دوره پس از زایش
%A حسن علمی
%A Naserian, Abbas Ali
%A Tahmasbi, Abdol Mansour
%J پژوهش در نشخوارکنندگان
%@ 2345-4253
%D 2020

[Download]