علوم باغبانی, دوره (34), شماره (4), سال (2021-1) , صفحات (663-678)

عنوان : ( اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( L. Spinacia oleracea )

نویسندگان: محبوبه ناصری , حسین آروئی , مریم محمدی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی، بدون اثرات مخرب زیستمحیطی میتواند در جهت تغذیه صحیح سزی ه و بهزود میی و می ی آن است ده شود. در هیین راست آزم یش ح ضر به منظور بررسی م ربرد غلظته مختلف اسید هیومیک در زم نه مختلف و اثرات آن بر ش خصه میی و می ی اس ن ج به صورت ف متوریل در ق لب طرح م ملاً تص دفی ب سه تکرار در گلخ نه تحقیق تی دانشگ ه تربتحیدریه انج م شد. تیی ره ش مل سه غلظت ص ر، 3 و 6 میلیلیتر در لیتر اسید هیومیک و دو زم ن م ربرد یک ه ته و دو ه ته م ربرد آن بود. ب م ربرد 3 میلیلیتر در لیتر اسید هیومیک 231 و 59 درصد افیایش نسزت به ش هد ،95 ، ص ت مورفولوژیک گی ه اس ن ج ش مل تعداد برگ، طول برگ، عرض برگ و ارت ع بوته به ترتیب 12 )غلظت ص ر( نش ن دادند. هیچنین در این غلظت ص ت فیییولوژیک ش مل ش خص ملروفیل، ملروفیل a، ملروفیل b، سطح برگ، ت ج پوشش، 32 و 159 درصد افیایش نسزت به ش هد )غلظت ص ر( داشتند. بر اس س نت یج بین غلظت 3 و ،204 ،19 ،96 ،95 ، م روتنوئید و زیستتوده به ترتیب 14 6 میلیلیتر اسید هیومیک ت وت معنیدار وجود نداشت. در بیشتر ص ت زم ن م ربرد دو ه ته نسزت به یک ه ته از مق دیر ب یتر برخوردار بود بطوریکه مقدار زیستتوده اس ن ج در زم ن م ربرد دو ه ته 296 و در زم ن م ربرد یک ه ته 51 میلیگرم بود. بر اس س نت یج آزم یش ح ضر م ربرد اسید هیومیک در غلظت 3 میلیلیتر در لیتر میتواند ب عث بهزود ص ت مورفوفیییولوژیک و تولید گی ه اس ن ج شود.

کلمات کلیدی

, م روتنوئید, ملروفیل, مواد آلی, هوموس
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1083568,
author = {محبوبه ناصری and آروئی, حسین and مریم محمدی},
title = {اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( L. Spinacia oleracea},
journal = {علوم باغبانی},
year = {2021},
volume = {34},
number = {4},
month = {January},
issn = {2423-3986},
pages = {663--678},
numpages = {15},
keywords = {م روتنوئید، ملروفیل، مواد آلی، هوموس},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( L. Spinacia oleracea
%A محبوبه ناصری
%A آروئی, حسین
%A مریم محمدی
%J علوم باغبانی
%@ 2423-3986
%D 2021

[Download]