بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی , 2021-02-02

عنوان : ( مروری بر آزمون های مخرب در جهت بهینه سازی تولید تخم مرغ و بسته بندی آن )

نویسندگان: مهدی خجسته پور , محمدرضا بیاتی , سیدمصطفی نقیبی سیستانی ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

تخم مرغ یکی از اقلام خوراکی است که در جوامع انسانی تقاضای بسیار بالایی دارد. تا سال 1960 میلادی در ایالات متحده آمریکا خانواده ها در مزارع شخصی با ظرفیت 1500 قطعه مرغ تولیدات تخم مرغ و گوشت را انجام می داند. اما با گسترش مرغداری ها، عرضه و تقاضای بالا در شهر ها روش های سنتی دیگر صرفه ی اقتصادی نداشت. ارائه محصول از محل تولید تا عرضه به مصرف کننده با چالش هایی نظیر اتلاف محصول و فسادپذیری در انبار مواجه است. از سوی دیگر در فرآیند جوجه کشی جوجه هایی تولید شده می بایست سالم و قوی باشند که این مسئله مربوط به انتخاب تخم مرغ مناسب برای جوجه کشی است. دراین تحقیق روش هایی ارائه می شوند که با به کارگیری آن ها از سوی صنعتگران طیور منجر به صرفه جویی و بهینه سازی در مصرف زمان، انرژی، اتلاف محصول و مسائل اقتصادی می شود. آزمون فشار اکه نقطه تنش تسلیم بیولوژیکی را اندازه گیری می کند در جهت طراحی بهتر بسته بندی محصول کاربرد مستقیم دارد. وظیفه پوسته تخم مرغ محافظت و تبادل رطوبت و اکسیژن بین محتوای داخل تخم مرغ و محیط بیرون است لذا استحکام پوسته ارتباط مستقیم بر ماندگاری محتوای تخم مرغ و سلامت جنین دارد. ارزایابی محتویات داخل تخم مرغ در گذر زمان با روش های فیزیکی، مکانیکی و طیف سنجی فروسرخ مشخص کننده میزان ماندگاری محصول در برابر فساد است. ارزیابی فیزیکی محتوای تخم مرغ شامل اندازه گیری میزان ماده خشک است که جوجه از آن در دوران جنینی برای رشد بهره می برد. ماده خشک ارتیاط مستقیمی با چگالی دارد و چگالی بالا نیز عامل ماندگاری تخم مرغ است.

کلمات کلیدی

, بسته بندی, جوجه کشی, زرده, ماده خشک, ماندگاری
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1083796,
author = {خجسته پور, مهدی and بیاتی, محمدرضا and نقیبی سیستانی, سیدمصطفی},
title = {مروری بر آزمون های مخرب در جهت بهینه سازی تولید تخم مرغ و بسته بندی آن},
booktitle = {بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی},
year = {2021},
location = {اهواز, ايران},
keywords = {بسته بندی، جوجه کشی، زرده، ماده خشک، ماندگاری},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مروری بر آزمون های مخرب در جهت بهینه سازی تولید تخم مرغ و بسته بندی آن
%A خجسته پور, مهدی
%A بیاتی, محمدرضا
%A نقیبی سیستانی, سیدمصطفی
%J بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی
%D 2021

[Download]