علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (18), شماره (111), سال (2021-5) , صفحات (215-231)

عنوان : ( ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی )

نویسندگان: نسرین هادی نیا , پریناز مباشرپور , ثمانه حاتمی , محمدرضا عدالتیان دوم , مسعود یاورمنش ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

یکی از نقش های سودمند باکتری های پروبیوتیک در بدن انسان و حیوانات، تاثیر گذاری آنها بر بلوغ سلولهای ایمنی و تولید آنها در روده است. در تحقیق حاضر قابلیت زنده مانی در محیط اسیدی 2 ، پپسین- پانکراتین، مقاومت در برابر نمک صفراوی، قابلیت چسبندگی، تست / معادل 5 (pH) مقاومت به آنتی بیوتیک با اندازه گیری حداقل غلظت بازدارنگی روی آمپیسیلین، کانامایسین، اریترومایسین، کلرامفنیکل و تتراسایکلین، خود انبوهش و همانبوهش در تداخل با 3 پاتوژن روده ،(ATCC سالمونلا انتریدیدیس ( 13076 ،(O157:H7 NCTC انسانی ( اشرشیاکلی( 12900 بررسی شد. از لحاظ تحمل شرایط اسیدی همه سویه ها ((ATTC لیستریا مونوسایتوژنز ( 7644 و سویه های F ،O ،LF 55 ،LF 57 ،LF قابلیت زنده مانی بالایی داشتند. سویه های 56 به ترتیب بالاترین میزان تحمل به آنزیم پانکراتین و پپسین را از خود نشان A7 LF 57 ،LF56 مقاومت بالایی دربرابر نمک صفراوی داشتند. در بین 19 سویه، LF دادند. همه سویه ها به جز 56 62 درصد بالاترین میزان متوسط چسبندگی را داشت. / لاکتوباسیلوس گاسری به میزان 9 54 روی سه باکتری بیماری زا با مقادیر متوسط C و گاسری LF لاکتوباسیلوس پلانتاروم 56 75/31 و 33 درصد به ترتیب بالاترین درصد میانگین خود انبوهش و هم انبوهش را داشتند. با M وجود حساسیت سویه های مختلف لاکتوباسیلوس پلانتاروم به آنتی بیوتیک های مورد آزمون، 8 روی کلرامفنیکل و 61 روی D ، روی آمپیسیلین LF روی کانامایسین و کلرامفنیکل، 55 M و 11 کانامایسین، تتراسایکلین و کلرامفنیکل مقاومت داشتند. لاکتوباسیلوس گاسری روی آمپیسیلین، اریترومایسین و تتراسایکلین مقاومت متوسط و لاکتوباسیلوس فرمنتوم روی آمپیسیلین و 54 ) از لحاظ C, 49A) اریترومایسین مقاومت خوبی از خود نشان دادند. لاکتوباسیلوس گاسری آزمون های پروبیوتیکی با تکیه بر (تحمل شرایط آنزیم پانکراتین، اسیدی، صفراوی، همانبوهشی با پاتوژنها و چسبندگی) بهترین شرایط را دارا بود که می تواند بافت اپیتلیوم روده را از عوامل بیماریزا محافظت و جانشین باکتریایی خوبی برای کاربرد پروفیلاکتیک و پیشگیری از عفونتهای روده و تقویت سیستم ایمنی بدن باشد.

کلمات کلیدی

, باکتریهای اسید لاکتیک, خواص پروبیوتیک, منشاء انسانی, منشاء غذایی, سیستم ایمنی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1084154,
author = {هادی نیا, نسرین and مباشرپور, پریناز and حاتمی, ثمانه and عدالتیان دوم, محمدرضا and یاورمنش, مسعود},
title = {ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی},
journal = {علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2021},
volume = {18},
number = {111},
month = {May},
issn = {2008-8787},
pages = {215--231},
numpages = {16},
keywords = {باکتریهای اسید لاکتیک، خواص پروبیوتیک، منشاء انسانی، منشاء غذایی، سیستم ایمنی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T ارزیابی خواص پروبیوتیکی 19 سویه لاکتوباسیلوس گاسری، پلانتاروم، اسیدوفیلوس و فرمنتوم جدا شده از منابع انسانی و غذایی در شرایط آزمایشگاهی
%A هادی نیا, نسرین
%A مباشرپور, پریناز
%A حاتمی, ثمانه
%A عدالتیان دوم, محمدرضا
%A یاورمنش, مسعود
%J علوم و صنایع غذایی ایران - انجمن علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 2008-8787
%D 2021

[Download]