عنوان : ( مروری بر بسته بندی آنتی میکروبیال مواد غذایی و کاربرد آن در محصولات لبنی )
نویسندگان: علیرضا بیاتی , ناصر صداقت ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در سالهای اخیر توجه به بسته بندی فعال در تولید مواد غذایی افزایش یافته است که این امر ناشی از این حقیقت است که این نوع بسته در مقایسه با نوع مرسوم تنها مسئول در بر گرفتن و محافظت ماده غذایی در برابر عوامل خارجی نیست بلکه مزایای دیگری نیز مانند کمک به افزایش ماندگاری ماده غذایی با استفاده از عوامل جاذب (رطوبت، اکسیژن و...) عوامل آزاد کننده ترکیبات مختلف(اتانول، دی اکسید کلرو...) وگرم نمودن وسرد نمودن ماده غذایی و امکان تعیین ماندگاری مواد غذایی با استفاده از سنسورها و معرفهای گوناگون مانند معرفهای تازگی و بی عیبی بسته و... خواهد داشت. بسته بندی آنتی میکروبیال(ضدمیکروبی) یکی از انواع بسته بندی فعال است. بسته بندی ضدمیکروبی علاوه بر حفظ ماده غذایی از شرایط محیطی، قادر به مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسم ها و افزایش مدت ماندگاری غذا می باشد. استفاده از ترکیبات ضد میکروبی در مواد بسته بندی در صنایع غذایی نیز مورد توجه محققین قرار گرفته است. با استفاده از مواد ضد میکروبی در پوشش فراورده های غذایی، علاوه بر کاهش جمعیت میکروبی و افزایش کیفیت و ایمنی محصولات، می توان تا حد زیادی استفاده از نگهدارنده های سنتزی و سرطانزا را کاهش داد. ترکیباتی را که دارای فعالیت ضد میکروبی هستند می توان به صورت مخلوط شده، تثبیت شده یا تغییر شکل داده شده در سطح پوشش های خوراکی استفاده کرد. محصولات لبنی با توجه به حساسیت بالا نسبت به آلودگی های باکتریایی و قارچی، بسیار در معرض فساد قرار دارند، با توجه به پژوهش های انجام شده استفاده از ترکیبات آنتی میکروبیال در بسته بندی این محصولات به خصوص در انواع پنیر می تواند بسیار کمک کننده باشد.
کلمات کلیدی
, بسته بندی فعال, بسته بندی آنتی میکروبییال, محصولات لبنی@article{paperid:1086158,
author = {بیاتی, علیرضا and صداقت, ناصر},
title = {مروری بر بسته بندی آنتی میکروبیال مواد غذایی و کاربرد آن در محصولات لبنی},
journal = {علوم و فنون بسته بندی},
year = {2021},
volume = {11},
number = {44},
month = {March},
issn = {2228-6675},
pages = {68--79},
numpages = {11},
keywords = {بسته بندی فعال، بسته بندی آنتی میکروبییال، محصولات لبنی},
}
%0 Journal Article
%T مروری بر بسته بندی آنتی میکروبیال مواد غذایی و کاربرد آن در محصولات لبنی
%A بیاتی, علیرضا
%A صداقت, ناصر
%J علوم و فنون بسته بندی
%@ 2228-6675
%D 2021