عنوان : ( بررسی اثر پارامترهای برشی بر سینتیک استخراج قند از چغندرقند )
نویسندگان: مریم نقی پور , محمدحسین اق خانی , عباس روحانی , خلیل بهزاد ,چکیده
در فرآیند تولید قند از چغندر قند استخراج قند با انتشار مواد درون سلولی به داخل آب طی عمل اسمز صورت می گیرد. یکی از مهمترین عوامل اثر گذار بر فرآیند انتشار مواد درون سلولی سطح نسبی و کیفیت خلال چغندرقند است. بنابراین استفاده از تیغههایی که بیشترین سطح نسبی را در خلال ایجاد میکند اهمیت می باید. عمل انتشار نوعی انتقال جرم از بافت داخلی است بنابراین از آنجا که چغندرقند بافت ناهمگن دارد، خلال هایی با بافت متفاوت میتواند بر فرایند استخراج اثر گذار باشد. در این مطالعه اثر دو نوع تیغه لبه صاف و اره ای، ضخامت خلال در سه سطح 3، 5/4 و 6 میلی متر، جهت برش در سه سطح طولی، مورب و عرضی و زمان پیش گرمایش در سه زمان 3، 9 و 15 دقیقه بر سینتیک استخراج بررسی شد. میانگین زمان لازم برای عمل استخراج از خلالهای 3 ، 5/4 و 6 میلیمتری به ترتیب 25، 42 و 48 دقیقه بدست آمد.همچنین نتایج نشان داد استخراج از خلال هایی که با تیغه اره ای با ضخامت 3 میلی متر و در جهت عرضی تهیه می شوند در زمان کمتر و با شتاب بیشتری انجام می شود و می توان با بازنگری در نحوه تولید خلال، فرایند استخراج را بهبود داد.
کلمات کلیدی
بازده استخراج؛ جهت برش؛ چغندرقند؛ سینتیک؛ لبه تیغه@inproceedings{paperid:1086664,
author = {نقی پور, مریم and اق خانی, محمدحسین and روحانی, عباس and بهزاد, خلیل},
title = {بررسی اثر پارامترهای برشی بر سینتیک استخراج قند از چغندرقند},
booktitle = {سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران},
year = {2021},
location = {تهران, ايران},
keywords = {بازده استخراج؛ جهت برش؛ چغندرقند؛ سینتیک؛ لبه تیغه},
}
%0 Conference Proceedings
%T بررسی اثر پارامترهای برشی بر سینتیک استخراج قند از چغندرقند
%A نقی پور, مریم
%A اق خانی, محمدحسین
%A روحانی, عباس
%A بهزاد, خلیل
%J سیزدهمین کنگره ملی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
%D 2021