عنوان : ( مروری بر گیاهشناسی، فیتوشیمی و خواص دارویی سه گونه از جنس مرزه )
نویسندگان: سمیه عزیزی فرد , جمیل واعظی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
مرزه با نام انگلیسی Savory و با نام علمی لاتین Satureja از تیره Lamiaceae میباشد که در چهارچوب وسیع خود دارای حدود 235 گونه در دنیا است [1] . گیاه مرزه به عنوان یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی ایران به شمار میرود. گونههای مرزه بومی مناطق معتدله گرم و مناطق مدیترانهای هستند. در طبیعت در مناطق کوهستانی، شکاف صخرههای آهکی و در دامنهها و کوهپایهها رشد میکنند. گونههای مختلف جنس مرزه به دلیل خواص دارویی و کاربرد در طب سنتی در کشورهای مختلف جهان مورد توجه بوده و مورد بررسی قرار گرفتهاند. مهمترین ترکیبات شیمیایی موجود در مرزه ترپنوئیدها و فلاونوئیدها هستند. بسیاری از گونههای مرزه چندمنظوره هستند که ویژگیهای آروماتیک و پزشکی دارند. گونههای مختلف مرزه به علت فعالیتهای آنتیاکسیدانی، ضد درد، ضد عفونت، ضد قارچی، ضد ویروسی مشهور هستند. در طب سنتی برای درمان بیماریهای مزمن، مثل قولنج، دردهای عضلانی، تهوع، سوء هاضمه، اسهال و بیماریهای عفونی استفاده میشود. در این بررسی به مطالعه مروری ابعاد مختلف سه گونه از جنس مرزه شامل خصوصیات گیاهشناسی، ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص دارویی سه گونه از جنس مرزه، به نامهای مرزه تابستانه (S. hortensis) ، مرزه سفید یا مرزه جنگلی ( S. mutica ( و مرزه خوزستانی ) S. khuzistanica ( پرداخته شد.
کلمات کلیدی
, گیاهشناسی, مرزه تابستانه, فیتوشیمی, مرزه جنگلی, مرزه خوزستانی.@inproceedings{paperid:1087094,
author = {عزیزی فرد, سمیه and واعظی, جمیل},
title = {مروری بر گیاهشناسی، فیتوشیمی و خواص دارویی سه گونه از جنس مرزه},
booktitle = {چهارمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی},
year = {2021},
location = {تهران, ايران},
keywords = {گیاهشناسی، مرزه تابستانه، فیتوشیمی، مرزه جنگلی، مرزه خوزستانی.},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر گیاهشناسی، فیتوشیمی و خواص دارویی سه گونه از جنس مرزه
%A عزیزی فرد, سمیه
%A واعظی, جمیل
%J چهارمین کنفرانس ملی نوآوری در کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
%D 2021