عنوان : ( مطالعه میزان و اجزای اسانس و خصوصیات جوانهزنی گیاه دارویی زنیان توده )Trachyspermum ammi L.( زاه )
نویسندگان: زهرا عزیزی داغیان , مجید عزیزی ارانی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
اولین قدم در راه مدیریت بهینه گیاهان دارویی، بهرهبرداری اصولی و شناسایی دقیق گونهها و ارقام بومی به منظور افزایش تولید متابولیتهای ثانویه مطلوب میباشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان اسانس و شناسایی ترکیبات اسانس و درصد جوانه زنی بذر گیاه دارویی زنیان ).L ammi Trachyspemum )توده بومی زاهدان میباشد. استخراج اسانس، با دستگاه کلونجر به روش تقطیر با آب صورت گرفت. سپس کیفیت اسانس توسط دستگاههای کروماتوگرافی گازی )GC )و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی )MS-GC )مورد تجزیه و شناسایی قرار گرفت. درصد جوانه زنی 57 % و بیشترین سرعت جوانه زنی در روز ششم به ثبت رسید. ریشه چه در روز پنجم و ساقه چه در روز هشتم مشاهده شد. بازده اسانس در این تحقیق به طور میانگین 053/3 ± 22/0 درصد بود. نتایج حاصل از تجزیه و شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده اسانس نیز نشان داد، تیمول )7575 درصد(، گاماترپینن )6571 درصد( و اوسیمن )2272 درصد( که بیشترین ترکیب تیمول بود.
کلمات کلیدی
, تیمول, ارقام بومی, کمیت متابولیتهای ثانویه, کیفیت ماده موثره@inproceedings{paperid:1088079,
author = {عزیزی داغیان, زهرا and عزیزی ارانی, مجید},
title = {مطالعه میزان و اجزای اسانس و خصوصیات جوانهزنی گیاه دارویی زنیان توده )Trachyspermum ammi L.( زاه},
booktitle = {اولین همـایش ملـی گیاهـان دارویـی، کارآفرینـی و تجاری سـازی},
year = {2021},
location = {جیرفت, ايران},
keywords = {تیمول، ارقام بومی، کمیت متابولیتهای ثانویه، کیفیت ماده موثره},
}
%0 Conference Proceedings
%T مطالعه میزان و اجزای اسانس و خصوصیات جوانهزنی گیاه دارویی زنیان توده )Trachyspermum ammi L.( زاه
%A عزیزی داغیان, زهرا
%A عزیزی ارانی, مجید
%J اولین همـایش ملـی گیاهـان دارویـی، کارآفرینـی و تجاری سـازی
%D 2021