عنوان : ( مروری بر استفاده از اقلام غذایی تک یاخته در جیره غذایی آبزیان )
نویسندگان: امید صفری , معصومه مهربان سنگ آتش ,چکیده
میزان مصرف جهانی ماهی (1/3 درصد) به صورت قابل ملاحظه ای از رشد سالیانه جمعیت جهانی (6/1 درصد) و مصرف منابع حیوانی دیگر همچون پروتئین های حیوانی، تخم مرغ، شیر و غیره (7/2 درصد) در طی سال های 2017-1961 پیشی گرفته است. امروزه، شناسایی اقلام غذایی قابل جایگزین با پودر ماهی در جیره غذایی آبزیان به دلیل کیفیت متغیر، روش-های فرآوری و نوسانات قیمت پودر ماهی یکی از ضروری ترین اهداف راهبردی این صنعت می باشد. طیفی متنوعی از منابع پروتئینی در صنعت تولید غذای آبزیان از جمله منابع با منشاء حیوانی (دریایی یا خشکی)، گیاهی (کنجاله، کنسانتره و ایزوله پروتئینی) و تک یاخته (ریز جلبک، قارچ، مخمر، باکتری و بیوفلاک) استفاده می شود. اقلام غذایی تک یاخته منابع ارزشمندی از پروتئین/اسید آمینه، امگا-3، مولکول های زیست فعال مانند رنگدانه های مختلف و پپتیدوگلیکان ها می باشد. میانگین مقدار پروتئین در گونه های ریزجلبک ها (34 درصد)، قارچ (35 درصد)، مخمر (40 درصد) و منابع بیوفلاک (27 درصد) گزارش شده است. میزان قابلیت هضم in vivo ماده خشک منابع ریزجلبک، قارچ و باکتری به ترتیب 76، 80 و 86 درصد گزارش شده است. روش های فرآوری مختلف اقلام غذایی تک یاخته شامل خشکاندن به روش انجماد، اسپری و آون، پلت سرد، اکستروژن و آسیاب گلوله ای در منابع گزارش شده است. وجود نیتروژن غیر پروتئینی و برخی کمبود اسیدهای آمینه (لیزین، متیونین، تریپتوفان و غیره) استفاده از اقلام غذایی تک یاخته را در فرمولاسیون جیره غذایی آبزیان محدود کرده است.
کلمات کلیدی
, آبزی پروری, پایداری, ریزجلبک, قارچ, باکتری@inproceedings{paperid:1088357,
author = {صفری, امید and معصومه مهربان سنگ آتش},
title = {مروری بر استفاده از اقلام غذایی تک یاخته در جیره غذایی آبزیان},
booktitle = {نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران},
year = {2021},
location = {رشت, ايران},
keywords = {آبزی پروری، پایداری، ریزجلبک، قارچ، باکتری},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر استفاده از اقلام غذایی تک یاخته در جیره غذایی آبزیان
%A صفری, امید
%A معصومه مهربان سنگ آتش
%J نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران
%D 2021