عنوان : ( مروری بر استفاده از گاماروس در صنعت تولید غذای آبزیان )
نویسندگان: محمدحسن اسکندری , امید صفری ,چکیده
امروزه نیاز به مصرف آبزیان با افزایش روز افزون جمعیت جهان و نیاز به تامین غذا به عنوان یکی از منابع تامین کننده پروتئین حیوانی، از جایگاه مناسبی در زنجیره غذیی برخوردار است. یکی از مسائل مهم در امر آبزی پروری نیاز به بدست-آوردن تعادل بین سرعت رشد گونه های آبزی و استفاده بهینه از غذای فرموله شده می باشد. منابع پروتئینی قابل استفاده از جیره غذایی آبزیان شامل منابع حیوانی با منشاء خشکی یا دریا، منابع گیاهی (کنجاله، کنسانتره و ایزوله پروتئینی)، ریزجلبک ها و تک یاخته ها (باکتری، قارچ و بیوفلاک) می شوند. پودر ماهی به علت مقدار زیاد پروتئین خام، تعادل مناسب اسیدهای آمینه ضروری، طعم و خوشخوراکی، قابلیت هضم مطلوب، مواد معدنی و ویتامینی مناسب، یکی از پرکاربردترین ماده خوراکی موجود در جیره غذایی آبزیان می باشد. با توجه به افزایش تولیدات آبزی پروری و همزمانی آن با افزایش مصرف پودر ماهی در سایر بخش ها مانند پرورش حیوانات مزرعه ای، به نظر می رسد نیاز به این فرآورده در بازار جهانی رو به افزایش بوده و لذا تامین پایدار پودر ماهی در یک افق طولانی مدت مشکلات زیادی را از دیدگاه آبزی پروری پایدار و امنیت غذایی ایجاد خواهد نمود. گاماروس ها در رده ی سخت پوستان ناجورپا قرار دارند که دارای ارزش غذایی زیادی بوده و از نظر پروتئین خام، اسیدهای چرب غیراشباع، کاروتنوئید و انواع مختلف آنزیم ها غنی هستند و لذا وجود آنها در جیره غذایی ماهی سبب افزایش میزان هضم و جذب غذا و در نتیجه افزایش عملکرد رشد می شود. در نتیجه، شناسایی و بهینه سازی شرایط و روش-های مطلوب تکثیر و پرورش گاماروس ها و انجام مطالعات تغذیه ای جامع نیاز می باشد تا ویژگی های منحصر به فردی این موجود از نظر تامین مواد مغذی مورد نیاز گونه های آبزی مورد بررسی قرار گیرد.
کلمات کلیدی
, گاماروس, پودر ماهی, خوشخوراکی, قابلیت هضم, کاروتنوئید@inproceedings{paperid:1088367,
author = {اسکندری, محمدحسن and صفری, امید},
title = {مروری بر استفاده از گاماروس در صنعت تولید غذای آبزیان},
booktitle = {نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران},
year = {2021},
location = {رشت, ايران},
keywords = {گاماروس، پودر ماهی، خوشخوراکی، قابلیت هضم، کاروتنوئید},
}
%0 Conference Proceedings
%T مروری بر استفاده از گاماروس در صنعت تولید غذای آبزیان
%A اسکندری, محمدحسن
%A صفری, امید
%J نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران
%D 2021