ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری , 2020-07-21

عنوان : ( تعیین ترکیب شیمیایی و مقایسه ی اثر ضدباکتریایی امولسیون و نانوامولسیون اسانس برازمبل بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن )

نویسندگان: کتایون احمدی , محمد محسن زاده ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

بر طبق تحقیقات انجام شده، بعضی ترکیبات طبیعی همانند اسانس های گیاهی دارای اثرات ضدمیکروبی می باشند که بر همین اساس می توانند جایگزین مناسب و بی ضررتری نسبت به ترکیبات شیمیایی برای استفاده در محصولات غذایی به جهت مقابله با عوامل بیماری زا با منشاء غذایی باشند. اسانس ها ترکیبات روغنی و معطری می باشند که از قسمت های مختلف گیاهان استخراج می شوند و به جهت ترکیبات شیمیایی و پلی فنلی آن ها، دارای خواص آنتی اکسیدانی، ممانعت از تشکیل رادیکال های آزاد و... می باشند. بر طبق مطالعات اخیر، استفاده از فناوری نانو در فرمولاسیون اسانس ها سبب بهبود قابل توجه فعالیت ضد میکروبی آن ها شده است. در این مطالعه، پس از تهیه ی اسانس، ترکیبات تشکیل دهنده ی آن با استفاده از دستگاه گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی(GC-MS)، مورد شناسایی قرار گرفت. سپس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) نانوامولسیون و امولسیون اسانس برازمبل علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا که از مهم ترین باکتری های ایجاد کننده ی بیماری های عفونی در آبزیان می باشد، با روش میکروبراث دایلوشن تعیین شد. نتایج حاصل از آنالیز شیمیایی اسانس برازمبل نشان داد که اکالیپتول با ۵۱/۲۴ درصد بیشترین ترکیب تشکیل دهنده آن می باشد. در این مطالعه، حداقل غلظت بازدارندگی امولسیون اسانس برازمبل بر روی باکتری آئروموناس هیدروفیلا mg/ml 4 و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml 8 گزارش شد در حالیکه حداقل غلظت بازدارندگی نانوامولسیون اسانس برازمبل بر روی باکتری آئروموناس هیدروفیلا mg/ml 06/0 و حداقل غلظت کشندگی آن mg/ml 1/0 گزارش شد. بر اساس نتایج بدست آمده، نانوامولسیون اسانس برازمبل اثر ضد باکتریایی مناسب تری بر علیه باکتری پاتوژن آئروموناس هیدروفیلا از خود نشان داد. لذا نه تنها نانوامولسیون اسانس برازمبل دارای خاصیت ضد باکتریایی بهتری نسبت به امولسیون اسانس می باشد بلکه از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه می باشد. بنابراین استفاده از آن در جهت حفظ ویژگی ها و خواص مواد غذایی و افزایش زمان ماندگاری آن ها توصیه می شود.

کلمات کلیدی

, آئروموناس هیدروفیلا, اسانس, نانو امولسیون اسانس برازمبل, فناوری نانو
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1088623,
author = {احمدی, کتایون and محسن زاده, محمد},
title = {تعیین ترکیب شیمیایی و مقایسه ی اثر ضدباکتریایی امولسیون و نانوامولسیون اسانس برازمبل بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن},
booktitle = {ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری},
year = {2020},
location = {ايران},
keywords = {آئروموناس هیدروفیلا، اسانس، نانو امولسیون اسانس برازمبل، فناوری نانو},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T تعیین ترکیب شیمیایی و مقایسه ی اثر ضدباکتریایی امولسیون و نانوامولسیون اسانس برازمبل بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روش میکروبراث دایلوشن
%A احمدی, کتایون
%A محسن زاده, محمد
%J ششمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
%D 2020

[Download]