عنوان : ( معرفی دانه کتان (Linum usitatissimum L.) و مروری بر نقش آن در تغذیه آبزیان )
نویسندگان: محمدمهدی شاه محمدپورعسکری , امید صفری ,چکیده
یکی از چالش های پیش روی رشد روزافزون صنعت آبزی پروری در دهه گذشته، توجه به تولید جیره های غذایی اقتصادی می-باشد. پودر ماهی به عنوان یک منبع تامین کننده پروتئین مورد نیاز گونه های آبزی با مشکلاتی همچون افزایش قیمت، نوسان کیفیت و وجود آلاینده های مختلف شیمیایی و میکروبی روبرو است. لذا توجه به استفاده از منابع پروتئینی جایگزین پودر ماهی از جمله منابع پروتئین گیاهی مورد توجه می باشد. دانه کتان به عنوان یک منبع تامین کننده پروتئین خام، چربی خام و اسیدهای چرب پیش ساز و ضروری است. روغن و به ویژه کنجاله دانه کتان ارزش غذایی مطلوبی با هدف استفاده در جیره غذایی آبزیان دارد. وجود برخی ترکیبات ضد تغذیه ای همچون لینامارین از گروه گلیکوزید های سیانوژن در بذر کتان استفاده از این ترکیب غذایی ارزشمند را در جیره غذایی آبزیان با مشکل روبرو کرده است. استفاده از روش های فرآوری مناسب همچون اکسپند و اکسترود باعث کاهش این ترکیبات می شود.
کلمات کلیدی
, آبزی پروری, کنجاله کتان, جیره غذایی, فرآوری, تولید پایدار@inproceedings{paperid:1088745,
author = {شاه محمدپورعسکری, محمدمهدی and صفری, امید},
title = {معرفی دانه کتان (Linum usitatissimum L.) و مروری بر نقش آن در تغذیه آبزیان},
booktitle = {نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران},
year = {2021},
location = {رشت, ايران},
keywords = {آبزی پروری، کنجاله کتان، جیره غذایی، فرآوری، تولید پایدار},
}
%0 Conference Proceedings
%T معرفی دانه کتان (Linum usitatissimum L.) و مروری بر نقش آن در تغذیه آبزیان
%A شاه محمدپورعسکری, محمدمهدی
%A صفری, امید
%J نهمین همایش ملی و اولین همایش بین المللی ماهی شناسی ایران
%D 2021