عنوان : ( تاثیر کم آبیاری و شوری بر کمیت و کیفیت میوه فلفل دلمه گلخانه ای در سیستم هوشمند آبیاری قطره ای )
نویسندگان: حسین انصاری ,چکیده
فلفل گیاهی حساس به تنش آبی و نیمه حساس به تنش شوری می باشد . شوری باعث کاهش عملکرد و کیفیت فلفل خواهد شد. به منظور شناخت تاثیر تنش آبی و شوری بر خصوصیات کیفی و عملکرد فلفل دلمه در گلخانه آزمایشی طی زمستان و بهار 93-1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است. برای آبیاری فلفل دلمه از سیستم هوشمند آبیاری قطره ای استفاده شده است. بدین منظور از حسگرهای رطوبتی REC-P55 تعبیه شده در داخل گلدان نیاز آبی گیاه تشخیص داده شده و دستورات لازم به کنترلر برای قطع یا وصل آبیاری داده می شود. تیمارهای ابیاری اعمال شده عبارت بودند از ابیاری به مقدار 100%، 85% و 70% نیاز آبی گساه و نیز سه سطح شوری به میزان 1/2ف 3 و 6 دسی زیمنس بر متر، و با سه تکرار در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی اعمال گردید. نتایج این پژوهش نشان داده است که تنش های شوری و آبی بر عملکرد، وزن میوه و تعداد میوه تاثیرات بسیار معنی داری در سطح 1% داشته اند تاثیر توام تنش های شوری و آبی بر عملکرد میوه تاثیر معنی داری در سطح 5% داشته است. با افزایش شوری و کم شدن آب آبیاری عملکرد میوه کاهش یافته است. نتایج تاثیرات تنش های شوری و آبیاری بر مولفه های کیفی میوه فلفل دلمه نشان داده است که با افزایش میزان شوری و کم شدن آب آبیاری یکنواختی رنگ میوه و نیز درصد سلامتی میوه کاهش یافته و متناسب با آن نیز وزن میوه کاهش یافته است.
کلمات کلیدی
, هوشمند , کیفیت , کمیت , فلفل دلمه , REC-P55@inproceedings{paperid:1089788,
author = {انصاری, حسین},
title = {تاثیر کم آبیاری و شوری بر کمیت و کیفیت میوه فلفل دلمه گلخانه ای در سیستم هوشمند آبیاری قطره ای},
booktitle = {دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار},
year = {2014},
location = {ايران},
keywords = {هوشمند ، کیفیت ، کمیت ، فلفل دلمه ، REC-P55},
}
%0 Conference Proceedings
%T تاثیر کم آبیاری و شوری بر کمیت و کیفیت میوه فلفل دلمه گلخانه ای در سیستم هوشمند آبیاری قطره ای
%A انصاری, حسین
%J دومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
%D 2014