عنوان : ( تأثیر سالیسیلیک اسید بر خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی به لیمو (Lippia citrodora L.) تحت تنش شوری )
نویسندگان: سارا فرسرایی , محمد مقدم , لیلا مهدی زاده شاندیز ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر برخی خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی بهلیمو تحت تنش شوری آزمایش گلدانی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار سطح شوری آب آبیاری (0، 50، 100 و 150 میلیمولار کلرید سدیم) و چهار سطح سالیسیلیک اسید (0، 150، 300 و 450 میلیگرم در لیتر) در 3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که اثرات متقابل شوری و سالیسیلیک اسید بر تمام صفات مورد مطالعه به جز وزن خشک برگ، وزن خشک و تر ریشه در سطح یک درصد معنی دار شد. مقایسه میانگین ها نشان داد بیشترین میزان وزن تر برگ، وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی، کلروفیل a، کلروفیل b و کارتنوئید در تیمار عدم شوری و کاربرد 450 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید مشاهده شد. بیشترین میزان کربوهیدرات محلول در تیمار عدم شوری و کاربرد 300 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید؛ پرولین در شوری 100 میلی مولار و کاربرد 450 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید و فنل کل در شوری 100 میلی مولار و کاربرد 300 میلی گرم در لیتر سالیسیلیک اسید حاصل گردید. کاربرد سالیسیلیک اسید در هنگام تنش شوری سبب کاهش اثرات منفی حاصل از این تنش و بهبود خصوصیات رشدی و عملکردی به لیمو گردید.
کلمات کلیدی
, بهلیمو, تنش شوری, رشد, تنظیم کننده رشد, رنگیزه های فتوسنتزی@article{paperid:1091062,
author = {فرسرایی, سارا and مقدم, محمد and مهدی زاده شاندیز, لیلا},
title = {تأثیر سالیسیلیک اسید بر خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی به لیمو (Lippia citrodora L.) تحت تنش شوری},
journal = {فیزیولوژی محیطی گیاهی},
year = {2022},
volume = {17},
number = {65},
month = {August},
issn = {2423-7671},
pages = {54--65},
numpages = {11},
keywords = {بهلیمو، تنش شوری، رشد، تنظیم کننده رشد، رنگیزه های فتوسنتزی},
}
%0 Journal Article
%T تأثیر سالیسیلیک اسید بر خصوصیات رشدی و بیوشیمیایی به لیمو (Lippia citrodora L.) تحت تنش شوری
%A فرسرایی, سارا
%A مقدم, محمد
%A مهدی زاده شاندیز, لیلا
%J فیزیولوژی محیطی گیاهی
%@ 2423-7671
%D 2022