عنوان : ( اثر سختی آب بر فراسنجههای تخمیری شکمبه در برههای نر بلوچی )
نویسندگان: عبدالمنصور طهماسبی , عباسعلی ناصریان , مهرداد موحدنسب , محسن مهرآبادی ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
در این پژوهش به منظوربررسی تاثیر سطوح مختلف TDS برعملکرد، قابلیت هضم و جمعیت پروتوزوآی شکمبه دربرههای نربلوچی از 25 بره نر تک قلو با میانگین سن (4 ± 90روز) و میانگین وزن (3±28) استفاده شد. برهها به طور تصادفی به پنج تیمار براساس میزان TDS آب مصرفی تقسیم شدند. تیمار ها شامل:1) (شاهد) آب معمولی با TDS 400 میلی گرم بر لیتر و چهار گروه دیگر که به ترتیب آب معمولی با TDS 1500، 3000، 5000 و 8000 میلی گرم بر لیتر دریافت کردند. برهها در قفسهای انفرادی متابولیکی قرار گرفتند و بره ها در تمامی گروهها بصورت آزاد به آب دسترسی داشتند. طول مدت آزمایش 42 روز بود (14 روز عادت پذیری، 28 وز دوره اصلی). میزان آب و خوراک مصرفی، کل مقدار ادرار و مدفوع به صورت انفرادی هر روز صبح قبل از دادن آب و خوراک جمع آوری، توزین و ثبت شد. افزایش وزن، قابلیت هضم که شامل پروتئین خام، چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خنثی، جمعیت پروتوزوآ اندازه گیری شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که مصرف خوراک و آب در گروه 4و 5 نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری داشت. جمعیت پروتوزوآ در تمامی تیمارهای حاوی TDS بالا نسبت به گروه شاهد کاهش چشمگیری داشت. این آزمایش نشان داد که سطوح مختلف TDS آب میتواند باعث تغییر جمیت میکربی شکمبه در بره نژاد بلوچی شود.
کلمات کلیدی
, برههای نر بلوچی, پروتوزوآ, قابلیت هضم, TDS آب.@inproceedings{paperid:1091611,
author = {طهماسبی, عبدالمنصور and ناصریان, عباسعلی and موحدنسب, مهرداد and مهرآبادی, محسن},
title = {اثر سختی آب بر فراسنجههای تخمیری شکمبه در برههای نر بلوچی},
booktitle = {اولین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم زیستی},
year = {2022},
location = {گنبد کاووس, ايران},
keywords = {برههای نر بلوچی، پروتوزوآ، قابلیت هضم، TDS آب.},
}
%0 Conference Proceedings
%T اثر سختی آب بر فراسنجههای تخمیری شکمبه در برههای نر بلوچی
%A طهماسبی, عبدالمنصور
%A ناصریان, عباسعلی
%A موحدنسب, مهرداد
%A مهرآبادی, محسن
%J اولین همایش ملی پژوهش های نوین در علوم زیستی
%D 2022