بیست و یکمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری , 2022-04-14

عنوان : ( بررسی ریزریخت شناسی سطح میوه در بخش Platystegia از جنس Acantholimon )

نویسندگان: زهراسادات طباطبایی نیا , جمیل واعظی , فرشید معماریانی , علی مصلح ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

در این مطالعه میکرومورفولوژی میوه درگونه های A. heweri و A. collare,، Acantholimon sp از بخش platystegia بررسی شد. هدف از این مطالعه استفاده از صفات قابل بررسی در میوه برای شناسایی و تمایز گونه ها است. میوه ها از نمونه های هرباریوم پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد با دقت زیر استرئومیکروسکوپ از گلها جدا شدند. پس از ضدعفونی و شست و شو با الکل درجات مختلف، میوه ها توسط دستگاه Sputter coater با طلا پوشش دهی شدند و عکسبرداری توسط میکروسکوپ الکترونی نگاره مدل LEO 1450 VP انجام شد. صفاتی همچون شکل میوه ، طول میوه ، عرض میوه و همچنین تزئینات و اندازه سلولهای اپیدرمی سطح میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. اندازه گیری ها با استفاده از نرم افزارImageJ-win64 صورت گرفت. نتیجه نشان می دهد صفات بررسی شده برای تفکیک دو گونه A.heweri و A. collare از یکدیگر کارآمدی کمی دارند ولی تفاوت در اندازه میوه ها و وجود برآمدگی های خارمانند سطحی بر ای شناسایی گونه Acantholimon sp از دو گونه ی فوق می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

کلمات کلیدی

, میوه, سیستماتیک, میکروسکوپ الکترونی, Acantholimon
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1091650,
author = {طباطبایی نیا, زهراسادات and واعظی, جمیل and معماریانی, فرشید and مصلح, علی},
title = {بررسی ریزریخت شناسی سطح میوه در بخش Platystegia از جنس Acantholimon},
booktitle = {بیست و یکمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری},
year = {2022},
location = {کرمان, ايران},
keywords = {میوه، سیستماتیک، میکروسکوپ الکترونی، Acantholimon},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T بررسی ریزریخت شناسی سطح میوه در بخش Platystegia از جنس Acantholimon
%A طباطبایی نیا, زهراسادات
%A واعظی, جمیل
%A معماریانی, فرشید
%A مصلح, علی
%J بیست و یکمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم و فناوری
%D 2022

[Download]