هفتمین کنگره بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک , 2022-09-22

عنوان : ( مدل سازی خشک کردن میوه تحت خلا به وسیله ی امواج مایکروویو )

نویسندگان: محمدباقر آیانی ,

بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

یکی از روش هایی که درخشک کردن و به خصوص در سالیان اخیر مورد توجه قرارگرفته است، خشک کردن با استفاده از امواج مایکروویو می باشد. درپژوهش حاضر، خشک کردن یک عدد میوه ی آلو با استفاده از خشک کن مایکروویو تحت خلا مورد بررسی و مدل سازی قرارگرفته است. خشک کردن به وسیله امواج مایکروویو ذاتا از روش های دیگر، سریع تر و همراه با بازدهی بیشتری می باشد. وقتی این فرآیند تحت فشار پایین نزدیک به خلا صورت بگیرد، انتظار می رود با توجه به دلایلی مانند پایین آمدن دمای اشباع آب و همچنین خارج شدن سریع تر بخار تولیدشده در میوه به دلیل اختلاف فشار داخل و خارج میوه، خشک کردن با سرعت بیشتری صورت بگیرد. در این مطالعه تاثیر عوامل مختلفی از جمله توان مایکروویو، فشارخلا، ثابت تبخیر و میزان تخلخل بر فرآیند خشک کردن تحت خلا به وسیله ی مایکروویو بررسی گردیده است. برای مدل سازی این فرآیند، معادلات انرژی، دارسی، انتقال جرم و ماکسول در حالت سه بعدی و گذرا به طور همزمان و به طور کوپل در نرم افزار کامسول حل گردید. طی خشک کردن به وسیله مایکروویو گرمای ایجاد شده توسط مایکروویو باعث افزایش دمای قسمت های داخلی میوه می گردد و چند ثانیه پس از شروع زمان حل رطوبت موجود در ماده به طور ناگهانی افت می کند و پس از کم شدن رطوبت، به علت کاهش گرمای ایجاد شده توسط مایکروویو در میوه تبخیر، با سرعت کمتری ادامه می یابد. پایین آوردن فشار خلا باعث تسریع در روند خشک شدن خواهد شد، اما پایین تر آوردن آن از یک حد معینی احتمالا تاثیر ناچیزی در سرعت خشک شدن دارد و بیشتر از تسریع در روند خشک شدن، باعث افزایش مصرف انرژی می شود.

کلمات کلیدی

, خشک کردن, خشک‌کن مایکروویو تحت خلا, خشک کردن میوه, مدل سازی عددی, مدل سازی خشک کردن.
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@inproceedings{paperid:1091905,
author = {آیانی, محمدباقر},
title = {مدل سازی خشک کردن میوه تحت خلا به وسیله ی امواج مایکروویو},
booktitle = {هفتمین کنگره بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک},
year = {2022},
location = {تهران, ايران},
keywords = {خشک کردن، خشک‌کن مایکروویو تحت خلا، خشک کردن میوه، مدل سازی عددی، مدل سازی خشک کردن.},
}

[Download]

%0 Conference Proceedings
%T مدل سازی خشک کردن میوه تحت خلا به وسیله ی امواج مایکروویو
%A آیانی, محمدباقر
%J هفتمین کنگره بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
%D 2022

[Download]