عنوان : ( مقایسه اثر ضایعات آلی مختلف و کمپوست آن ها بر رشد و جذب عناصر غذایی توسط گندم )
نویسندگان: الهام خاکزار , اکرم حلاج نیا ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
به منظور بررسی اثر ضایعات آلی مختلف و کمپوست آن ها بر روی رشد و عملکرد گیاه گندم، آزمایشی گلدانی به صورت طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1399 انجام شد، که تیمار های آزمایشی شامل شاهد، تفاله های (گوجه فرنگی، چای، لیمو) و کمپوست هر یک از آن ها بودند. نتایج نشان دادند که بیش ترین مقادیر در خصوصیات وزن خشک اندام هوایی و جذب نیتروژن (عدم تفاوت معنی دار با تفاله چای و کمپوست لیمو )، فسفر (عدم تفاوت معنی دار با تفاله گوجه-فرنگی) و پتاسیم (عدم تفاوت معنی دار با تفاله های گوجه و لیمو و کمپوست لیمو )، در تیمار کمپوست تفاله گوچه فرنگی و کم ترین مقادیر نیز در تیمار شاهد مشاهده شد. البته در مورد وزن خشک اندام هوایی تفاوت معنی داری بین تیمار شاهد و تیمار های (تفاله گوجه، تفاله لیمو و کمپوست چای) مشاهده نشد و در مورد مقادیر جذب عناصر نیتروژن و پتاسیم (تفاوت معنی داری در بین تیمار شاهد و کمپوست چای) و در مورد جذب فسفر (تفاوت معنی داری در بین تیمار های شاهد، تفاله لیمو، تفاله چای و کمپوست آن ها) مشاهده نشده است . بنابراین می توان عنوان کرد که مصرف کودهای آلی به خصوص به شکل کمپوست شده، می تواند علاوه بر افزایش عملکرد گیاه، تاثیر مثبتی بر روی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک داشته باشد..
کلمات کلیدی
, تفاله های آلی, غلظت عناصر غذایی در گیاه گندم, کمپوست کردن@inproceedings{paperid:1092423,
author = {خاکزار, الهام and حلاج نیا, اکرم},
title = {مقایسه اثر ضایعات آلی مختلف و کمپوست آن ها بر رشد و جذب عناصر غذایی توسط گندم},
booktitle = {هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه},
year = {2021},
location = {کرج, ايران},
keywords = {تفاله های آلی، غلظت عناصر غذایی در گیاه گندم، کمپوست کردن},
}
%0 Conference Proceedings
%T مقایسه اثر ضایعات آلی مختلف و کمپوست آن ها بر رشد و جذب عناصر غذایی توسط گندم
%A خاکزار, الهام
%A حلاج نیا, اکرم
%J هفدهمین کنگره علوم خاک ایران و چهارمین همایش ملی مدیریت آب در مزرعه
%D 2021