Title : ( کاربرد قبل و پس از برداشت نیتریک اکسید و ۱-متیل سیکلوپروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی پسته تازه رقم فندقی )
Authors: mohammad momeni , Bhram Abedi , Hamed Kaveh ,Abstract
جهت بررسی اثر متیل سیکلوپروپان (methyl cyclopropane, 1-MCP) و نیتریک اکسید(nitric oxide, NO) بر ماندگاری پسته، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور و چهار تکرار انجام گرفت. فاکتور اول شامل زمان اعمال تیمار در سه سطح (بیست روز قبل از برداشت، بلافاصله بعد از برداشت، قبل و پس از برداشت) و فاکتور دوم شامل تیمار متیل سیکلوپروپان و نیتریکاکسید (به ترتیب یک و پنج میکرومول بر لیتر) بود. نتایج نشان داد که با کاربرد متیل سیکلوپروپان در زمان قبل و پس از برداشت، وزن میوه نسبت به شاهد 20 درصد کاهش کمتری را نشان داد. اعمال تیمار متیل سیکلوپروپان باعث افزایش سفتی میوه نسبت به تیمار شاهد و همچنین تیمار نیتریک اکسید گردید. به طوریکه تیمار متیل سیکلوپروپان موجب افزایش 48 درصدی نسبت به شاهد و 12 درصدی در مقایسه با نیتریک اکسید شد. نتایج نشان داد درصد سفتی میوه در تیمار قبل و پس از برداشت، 14 درصد نسبت به تیمار قبل از برداشت بیشتر بود. همچنین در میوههای تیمار شده، میزان کربوهیدرات محلول در تیمار متیل سیکلوپروپان و نیتریک اکسید نسبت به شاهد به ترتیب افزایش 20 و 16 درصدی را نشان داد. میزان فنل کل در کاربرد قبل و پس از برداشت تیمار نیتریک اکسید در انتهای مدت انبارداری، 30 درصد نسبت به شاهد بیشتر بود. نتایج نشان داد کاربرد متیل سیکلوپروپان قبل و پس از برداشت باعث حفظ سفتی میوه، کربوهیدرات محلول و همچنین موجب جلوگیری از افزایش عدد اسیدی و کاهش وزن میوه میگردد.
Keywords
پراکسید پس از برداشت عدد اسیدی نیتریک اکسید@article{paperid:1093630,
author = {Momeni, Mohammad and Abedi, Bhram and حامد کاوه},
title = {کاربرد قبل و پس از برداشت نیتریک اکسید و ۱-متیل سیکلوپروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی پسته تازه رقم فندقی},
journal = {علوم و فناوری پسته},
year = {2022},
volume = {6},
number = {11},
month = {March},
issn = {2538-3094},
pages = {85--101},
numpages = {16},
keywords = {پراکسید پس از برداشت عدد اسیدی نیتریک اکسید},
}
%0 Journal Article
%T کاربرد قبل و پس از برداشت نیتریک اکسید و ۱-متیل سیکلوپروپان (1-MCP) بر حفظ کیفیت و افزایش عمر انبارمانی پسته تازه رقم فندقی
%A Momeni, Mohammad
%A Abedi, Bhram
%A حامد کاوه
%J علوم و فناوری پسته
%@ 2538-3094
%D 2022