پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, دوره (19), شماره (4), سال (2023-9) , صفحات (507-525)

عنوان : ( اثر لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم پنیر موتال بر چسبندگی کرونوباکتر ساکازاکی به سلول‌های روده‌ای )

نویسندگان: سعیده سادات فاطمی زاده , محمدباقر حبیبی نجفی , دنیس سندریس نیلسن ,
فایل: Full Text

استناددهی: BibTeX | EndNote

چکیده

کرونوباکتر ساکازاکی موجب نگرانی تولید کنندگان شیر خشک نوزادان است. در این مطالعه ایزوله لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم M17 از پنیر سنتی موتال (شماره دسترسی KX572391) به همراه سویه استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم (۸۰۱۴ATCC ) جهت کنترل کرونوباکتر ساکازاکی مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور شناسایی خواص پروبیوتیکی و ایمنی، آزمون هایی جهت بررسی بقای جدایه، هیدرولیز ال- آرژنین، خود انبوهش ، حساسیت آنتی بیوتیکی، تولید ایزومرهای اسید لاکتیک، تولید آمین های بیوژنیک، فعالیت همولیتیک، چسبندگی به موسین و چسبندگی به سلول های Caco‑2 صورت پذیرفت. به منظور بررسی اثر ایزوله M17 بر کرونوباکتر ساکازاکی، پارامترهای هم انبوهش ، چسبندگی به موسین و چسبندگی به سلول های Caco‑2 به همراه باکتری استاندارد پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس LGG صورت پذیرفت. سویه M17 ۹۱٪ در شرایط مشابه اسید معده و ۸۹٪ در غلظت مشابه نمک‌های صفراوی زنده ماند، و توانایی خود انبوهش بیش از ۲۴٪ را نشان داد. چسبندگی ایزوله M17 در شرایط برون تنی به موسین و سلول های Caco‑2 به ترتیب در مقادیر ۱۲ و ۷٪ ثبت شد. ایزوله مورد مطالعه دارای ویژگی های پروبیوتیکی مناسبی در مقایسه با نمونه استاندارد است و می تواند کاندید مناسبی جهت استفاده به عنوان پروبیوتیک در شیرخشک نوزادان باشد. با این حال، در آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی، ایزوله M17 در برابر کانامایسین و کلیندامایسین مقاومت نشان داد، که این ویژگی امکان استفاده از این ایزوله را محدود خواهد کرد. نتایج برآورد اثر پروبیوتیکی M17 بر کرونوباکتر ساکازاکی نشان از عملکرد مشابه با سویه استاندارد LGG دارد.

کلمات کلیدی

, پروبیوتیک, کرونوباکتر ساکازاکی, لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم, ویژگی های برون تنی
برای دانلود از شناسه و رمز عبور پرتال پویا استفاده کنید.

@article{paperid:1093752,
author = {فاطمی زاده, سعیده سادات and حبیبی نجفی, محمدباقر and دنیس سندریس نیلسن},
title = {اثر لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم پنیر موتال بر چسبندگی کرونوباکتر ساکازاکی به سلول‌های روده‌ای},
journal = {پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران},
year = {2023},
volume = {19},
number = {4},
month = {September},
issn = {1735-4161},
pages = {507--525},
numpages = {18},
keywords = {پروبیوتیک، کرونوباکتر ساکازاکی، لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم، ویژگی های برون تنی},
}

[Download]

%0 Journal Article
%T اثر لاکتی پلانتی باسیلوس پلانتاروم پنیر موتال بر چسبندگی کرونوباکتر ساکازاکی به سلول‌های روده‌ای
%A فاطمی زاده, سعیده سادات
%A حبیبی نجفی, محمدباقر
%A دنیس سندریس نیلسن
%J پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران
%@ 1735-4161
%D 2023

[Download]