عنوان : ( شبیهسازی انتقال حرارت و رم در خشککن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا )
نویسندگان: اتنا شهرکی , مهدی خجسته پور , محمودرضا گلزاریان , الهام آذرپژوه ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
این مطالعه با هدف شبیهسازی انتقال حرارت و جرم در طول خشک کردن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا انجام شدهاست. با کمک نرمافزار کامسول مولتی فیزیکس (COMSOL Multiphysics) یک مدل سه بعدی برای حل معادلات انتقال حرارت و جرم ایجاد شد. بدین منظور معادلات دیفرانسیل انتقال حرارت و جرم به صورت همزمان و وابسته به هم حل شدند. مدل فوق با شرایط اولیه، دمای آب 60، 70، 80 و 90 درجه سلسیوس و ضخامت ژل آلوئهورا 5 و 10 میلیمتر در نظر گرفته شدهاست. نتایج حاصل از شبیهسازی نشان داد زمان خشک کردن مورد نیاز برای کاهش رطوبت ژل آلوئهورا از 110 به 1/0 گرم آب بر گرم ماده خشک در طول خشک کردن رفرکتنس ویندو در دمای آب 60، 70، 80 و 90 درجه سلسیوس برای ژل آلوئهورا با ضخامت 5 میلیمتر به ترتیب 120، 100، 70 و 50 دقیقه و برای ژل آلوئهورا با ضخامت 10 میلیمتر به ترتیب 240، 190، 150و 120 دقیقه بود. همچنین سرعت خشک شدن برای ژل آلوئهورا با ضخامت 5 میلیمتر بهترتیب 915/0، 099/1، 57/1 و 198/2 گرم آب بر دقیقه و برای ژل آلوئهورا با ضخامت 10 میلیمتر بهترتیب 457/0، 578/0، 732/0 و 915/0 گرم آب بر دقیقه بود. بنابراین نتایج حاصل از شبیهسازی، مطابق دادههای تجربی مقالات مشابه است و هرچه دمای آب بالاتر و ضخامت محصول کمتر باشد، محصول سریعتر خشک میشود.
کلمات کلیدی
, انتقال حرارت, انتقال جرم, خشک کن رفرکتنس ویندو, ژل آلوئه ورا, شبیه سازی@article{paperid:1094060,
author = {شهرکی, اتنا and خجسته پور, مهدی and گلزاریان, محمودرضا and الهام آذرپژوه},
title = {شبیهسازی انتقال حرارت و رم در خشککن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا},
journal = {ماشین های کشاورزی},
year = {2023},
month = {December},
issn = {2228-6829},
keywords = {انتقال حرارت، انتقال جرم، خشک کن رفرکتنس ویندو، ژل آلوئه ورا، شبیه سازی},
}
%0 Journal Article
%T شبیهسازی انتقال حرارت و رم در خشککن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئهورا
%A شهرکی, اتنا
%A خجسته پور, مهدی
%A گلزاریان, محمودرضا
%A الهام آذرپژوه
%J ماشین های کشاورزی
%@ 2228-6829
%D 2023