عنوان : ( شبیه سازی انتقال حرارت در خشک کن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئه ورا )
نویسندگان: اتنا شهرکی , مهدی خجسته پور , محمودرضا گلزاریان , الهام آذرپژوه ,بر اساس تصمیم نویسنده مقاله دسترسی به متن کامل برای اعضای غیر دانشگاه ممکن نیست
چکیده
خشک کردن یک عملیات واحد برای حفظ و نگه داری مواد غذایی است. خشک کردن رفرکتنس ویندو یک روش غیر حرارتی برای خشک کردن محصولات از جمله پوره های حساس به حرارت و مایعات است. خشک کردن به روش رفرکتنس ویندو به عنوان فناوریهای نسل جدید و چهارم در نظر گرفته می شوند. مدل سازی ابزاری بسیار قدرتمند برای پیش بینی الگوهای جریان هوا و تغییرات درجه حرارت است. مدل ریاضی ابزار مهمی است که برای بهینهسازی مدیریت پارامترهای عملیاتی و شبیهسازی رفتار فرآیندهای خشک کردن استفاده میشود. این مطالعه با هدف شبیه سازی انتقال حرارت در طول خشک کردن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئه ورا با ضخامت 5 میلی متر در دمای آب گرم 60، 70، 80 و 90 درجه سلسیوس انجام شده است. با کمک کامسول مولتی فیزیکس، یک مدل سه بعدی برای حل معادلات انتقال حرارت ایجاد شد با شروع فرایند خشک شدن دمای محصول در دمای آب گرم 60، 70، 80، و 90 درجه سلسیوس به ترتیب برای ژل آلوئه ورا به 58، 68، 75 و 83 درجه سلسیوس بود. در نتیجه افزایش دمای آب گرم باعث افزایش قابل توجهی در دمای محصول می شود و سپس در طول فرایند خشک شدن دمای محصول ثابت می ماند. طبق نمودار توزیع دمای محصول در شروع خشک کردن، میزان دما در سراسر ژل آلوئه را 4 درجه سلسیوس بود، اما در همان ابتدا فرایند خشک کردن، دما ژل به سرعت افزایش یافت.
کلمات کلیدی
, شبیه سازی, انتقال حرارت, خشک کن رفرکتنس ویندو, آلوئه ورا@inproceedings{paperid:1094204,
author = {شهرکی, اتنا and خجسته پور, مهدی and گلزاریان, محمودرضا and الهام آذرپژوه},
title = {شبیه سازی انتقال حرارت در خشک کن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئه ورا},
booktitle = {پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران},
year = {2023},
location = {ايران},
keywords = {شبیه سازی، انتقال حرارت، خشک کن رفرکتنس ویندو، آلوئه ورا},
}
%0 Conference Proceedings
%T شبیه سازی انتقال حرارت در خشک کن رفرکتنس ویندو برای ژل آلوئه ورا
%A شهرکی, اتنا
%A خجسته پور, مهدی
%A گلزاریان, محمودرضا
%A الهام آذرپژوه
%J پنجمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران
%D 2023